• Ακολουθήστε μας
Αλλιώτικες εκτυπώσεις
3D Printing - Μία έκθεση από το μέλλον… τώρα
Λ. Συγγρού 107, Αθήνα
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Αλλιώτικες εκτυπώσεις

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Μια πολύ ξεχωριστή έκθεση λαμβάνει χώρα στη  Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων μας, μια που μας φέρνει κοντά στα  τεχνολογικά επιτεύγματα της 3D εκτύπωσης, η οποία πρόκειται να επηρρεάσει τη ζωή μας ουσιαστικά και προς το καλύτερο.

Το 1983  ο εφευρέτης Charles Hull αναπτύσσει την τεχνολογία για την εκτύπωση τρισδιάστατων αντικειμένων, και το  1999  το πρώτο τρισδιάστατα εκτυπωμένο όργανο εμφυτεύεται επιτυχώς σε ανθρώπινο οργανισμό. Συνεχίζονται σε διάφορες χρονικές στιγμές  οι εκτυπώσεις καρέκλας, τεχνητού ποδιού, αεροσκάφους, πιστολιού και το 2014 δημιουργείται η πρώτη καρδιά με τρισδιάστατα εκτυπωμένα μέρη ώσπου φτάνουμε στο 2015 όπου αναμένεται η πλήρης εκτύπωση καρδιάς ενώ ήδη ένα αρχιτεκτονικό γραφείο από το Άμστερνταμ χρησιμοποίησε το 3D printing για να εκτυπώσει σε μεγάλη κλίμακα (1:1) ένα ολόκληρο σπίτι.

Επιβάλλεται λοιπόν να έρθουμε σε επαφή με αντικείμενα που δημιουργούν σχεδιαστές και επιστήμονες ξεπερνώντας τις γνώριμες συμβάσεις  στο χώρο του design, της αρχιτεκτονικής  αλλά και του ρουχισμού και οπωσδήποτε και στο πεδίο της τέχνης.
Εμείς θα το συνδυάσουμε και με τα εργαστήρια εντός ή εκτός στέγης που απευθύνονται και σε παιδιά, όπου θα μπορέσουμε να εκτυπώσουμε οι ίδιοι τρισδιάστατα χριστουγεννιάτικα δεντράκια, ρομποτ, μινιατούρες του εαυτού μας, μέχρι και ζωγραφική στον αέρα θα κάνουμε.

Αδημονούμε να μπούμε στον κόσμο που μόνο φανταζόμαστε  εως το πρόσφατο παρελθόν, και δεν θέλουμε οι εξελίξεις να μας προσπερνούν.

3D Printing - Μία έκθεση από το μέλλον… τώρα

15 Δεκεμβρίου 2014 - 31 Ιανουαρίου 2015
Καθημερινά 12:00-21:00
Στέγη Γραμμάτων και τεχνών - Εκθεσιακός χώρος (-1)
Εισιτήρια: Κανονικό 5€,  Μειωμένο 3€ για έκθεση και workshop
Τηλέφωνο κρατήσεων: 213 017 8036

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Τύπωσε το δικό σου ρομποτάκι
Workshop με 3D printed ρομποτάκια
Από το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, 12:00-14:00
Για γονείς και παιδιά 6-11 ετών

Ζωγράφισε κι εσύ στον αέρα
Workshop με 3D doodle pen
Από την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, 12:00-14:00
Για ενήλικες, αλλά και για γονείς και παιδιά από 12 ετών και άνω

Διαβάστε περισσότερα για την έκθεση εδώ.

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.