• Ακολουθήστε μας
Ανέβα από τα σκαλάκια
Βόλτα στο Λόφο του Στρέφη
Λόφος Στρέφη

Ανέβα από τα σκαλάκια

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ο λόφος του Στρέφη δεν θα είχε τη μορφή που όλοι ξέρουμε αν δεν υπήρχε ο παράγοντας ...κρεβατομουρμούρα. Όλα ξεκίνησαν όταν πριν πολλά πολλά χρόνια η σύζυγος του Αξιωματικού Στρέφη βρήκε την απλωμένη μπουγάδα της σε κακό χάλι.

Ο λόγος ήταν ένας δυνατός άνεμος μου που μετέφερε σκόνη από το παρακείμενο λατομείο του κουνιάδου της. Ο Στρέφης που ήταν στρατιωτικός και τα έλεγε ...τσεκουράτα, για να γλυτώσει τη μουρμούρα μια για πάντα έκανε το εξής, αμόλησε έναν λόχο στρατιώτες και τους διέταξε να φυτέψουν το λόφο με πεύκα. Τόσο απλά!

Από τότε ως σήμερα πολλά έχουν αλλάξει όμως ο λόφος του Στρέφη παραμένει ένας ζηλευτός χώρος αναψυχής στο κέντρο της πόλης. Εύκολα προσβάσιμος με τα πόδια από τα σκαλάκια της Καλλιδρομίου, χαρίζει διαφορετικές εικόνες και ανάσες δροσιάς Αν και κατά καιρούς παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης, τα δυο μαγαζάκια που λειτουργούν εκεί  παλεύουν ν' αντισταθμίσουν την κατάσταση.

Σας προτρέπουμε να οργανώσετε βόλτα στο λόφο μια ηλιόλουστη μέρα ή ακόμα και να το συνδυάσετε με έναν αγώνα του ιστορικού  Αστέρα Εξαρχείων.

Βόλτα στο Λόφο του Στρέφη

Λόφος Στρέφη
Κέντρο Αθήνας

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.