• Ακολουθήστε μας
Ανακαλύπτοντας τη Γεωλογία
Γεωλογικό μουσείο
Ταξύλου 42, Ζωγράφου
Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Παν/πολη

Ανακαλύπτοντας τη Γεωλογία

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Πριν δυο χρόνια, επισκέφθηκα το Μουσείο Ορυκτολογίας μέσα στο Γεωλογικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κατόπιν πρότασης φίλης που φοιτούσε εκεί. Είχα εκπλαγεί με την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα πετρωμάτων και ορυκτών και συσσωματωμάτων ορυκτών που θα μπορούσε κάποιος άξιος γλύπτης να είχε φιλοτεχνήσει αντί για τις διεργασίες της ίδιας της γης. Είχα μείνει επίσης άφωνη όταν πληροφορήθηκα ότι ένας πραγματικός θησαυρός από κοσμήματα κάποιας ρωσίδας αυτοκράτειρας (δεν θυμάμαι όνομα), ήταν για πολλά χρόνια σαν πεταμένος στις αποθήκες του Πανεπιστημίου, κι ευτυχώς τον ανασύρανε οι ιθύνοντες του υπό κατασκευή μουσείου που αντιλήφθηκαν την αξία του... και έτσι τον θαυμάσαμε κι εμείς.
Με το που έμαθα πρόσφατα ότι πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, έσπευσα να πάω τα πιτσιρίκια μια καθημερινή που μπόρεσα. Είδαν τα ορυκτά, τους μετεωρίτες, άκουσαν για την ιστορία των ηφαιστείων και ενθουσιάστηκαν με την εξωγήινη ατμόσφαιρα του σκοτεινού θαλάμου όπου φωσφόριζαν τα ορυκτά. Πειραματίστηκαν με τις ιδιότητες των κρυστάλλων και με ζήλο παίξανε τους χρυσοθήρες στην άμμο. Σας συνιστούμε την επίσκεψη αυτή και για τα μικρά σας και για εσάς.
 

Γεωλογικό μουσείο

Στο ισόγειο του κτηρίου
Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από 8.30 - 15.00
Παραμένει κλειστό τις αργίες, στις διακοπές των Χριστουγέννων, του Πάσχα και τον Αύγουστο
Γενική είσοδος 2 €. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η ξενάγηση και η συμμετοχή στα διαδραστικά παιχνίδια
Για ομαδικές επισκέψεις θα πρέπει να προηγηθεί ειδοποίηση για τον προγραμματισμό της επίσκεψης στο τηλέφωνο 210 7274112. Ώρες επικοινωνίας 8.30 – 14.00
 

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.