• Ακολουθήστε μας
Αναστήστε με στιλ
Ανάσταση κάτω απ την Ακρόπολη
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45, Αθήνα
Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας, Μερόπειο

Αναστήστε με στιλ

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Τα ήσυχα Αθηναϊκά βράδια, αυτών των ημερών, αποτελούν το απόλυτο δέλεαρ για όσους επιθυμούν να γευτούν την εαρινή γοητεία μιας μεγαλούπολης που σταδιακά κατεβάζει ρυθμούς, φλερτάροντας με μνήμες από το μακρινό παρελθόν.
Περιδιαβαίνοντας τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με κατεύθυνση προς τις στήλες του Ολυμπίου Διός, λίγο μετά τα σκαλοπάτια του Ηρώδειου και στο δεξί μας χέρι, συναντάμε ένα ελαφρώς περίεργο κτίσμα με δυο κίονες να ξεχωρίζουν.
Αυτός είναι ο Ναός της Αγίας Σοφίας, ενσωματωμένος κατά μία έννοια στο νεοκλασικό που στεγάζει εδώ και έναν αιώνα το Μερόπειο Ίδρυμα. Και επειδή τις περισσότερες φορές για όλα υπάρχει και μία εξήγηση, αξίζει να αναφέρω πως όλος αυτός ο συνδυασμός προέκυψε όταν κατά τη διάρκεια της ανέγερσης, βρέθηκε ένα άγαλμα της Θεάς Αθηνάς, που στην αρχαιότητα λατρευόταν ως Θεά της σοφίας....
Επιλέξτε φέτος να ζήσετε την κατανυκτική κορύφωση της Μεγάλης Εβδομάδας σε αυτή την ιδιαίτερη εκκλησία, συνδυάστε επίσης και έναν βραδινό περίπατο. Παραστάσεις και ανοιξιάτικες μυρωδιές που η πόλη απλόχερα προσφέρει αυτές τις μέρες!
 

Ανάσταση κάτω απ την Ακρόπολη

Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας (Μερόπειο Ίδρυμα)
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45, Αθήνα

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.