• Ακολουθήστε μας
Βουβά μνημεία
Η τέχνη συναντά τη γαλήνη στο 1ο
Οδός Αναπαύσεως, Παγκράτι
Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών

Βουβά μνημεία

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Πριν από λίγο καιρό ήρθαν κάποιοι φίλοι από το εξωτερικό και ανάμεσα στα μέρη που επισκέφτηκαν ήταν και το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Όταν το άκουσα ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα.
Γνωρίζω ότι συνηθίζεται να επισκέπτονται στο εξωτερικό οι τουρίστες ιστορικά νεκροταφεία για να δουν τα μνημεία μεγάλων προσωπικοτήτων όπως του Beethoven και του Strauss στη Βιέννη ή του Jim Morrison και της Edith Piaf στο Παρίσι, αλλά δεν φανταζόμουνα ποτέ ότι αυτό συμβαίνει και στην Αθήνα.
Αποφάσισα λοιπόν να το επισκεφτώ και σας παροτρύνω να πάτε και εσείς.
Το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών είναι καταπράσινο και σου δίνει την εντύπωση πάρκου. Υπάρχουν πολλοί τάφοι σημαντικών ανθρώπων της ιστορίας και του πολιτισμού μας και μνημεία που είναι έργα τέχνης.
Το πιο διάσημο έργο είναι βέβαια η Κοιμωμένη Παρθένος, το μοναδικό γλυπτό του Γιαννούλη Χαλεπά (1878).
Κοντά στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, συναντάς τα μνήματα του Αβέρωφ, του Τρικούπη, του Κοραή. Πιο κάτω κοντά στο άγαλμα της Μαρίκας Κοτοπούλη, συναντάς της Έλλης Λαμπέτη, της Αλίκης Βουγιουκλάκη, του Μάνου Κατράκη. Κοντά στην είσοδο της Μελίνας Μερκούρης.
Αλλά το μνημείο που ξεχώρισα ήταν του Ερρίκου Σλήμαν με σκαλιστές παραστάσεις εμπνευσμένες από την "Ιλιάδα".
Εάν ξεπεράσετε τις προκαταλήψεις που όλοι έχουμε, αξίζει να το επισκεφθείτε αλλιώς πάρτε μία ιδέα εδώ
 

Η τέχνη συναντά τη γαλήνη στο 1ο

Αναπαύσεως, Παγκράτι, Αθήνα
Καθημερινά
Από το πρωί έως τη δύση του ηλίου
Ελεύθερη είσοδος
 

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.