• Ακολουθήστε μας
Ερμού και Πειραιώς γωνία
ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ
Ερμού 148, Αθήνα
Αρχαιολογικός χώρος Κεραμεικού

Ερμού και Πειραιώς γωνία

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Είναι από τα μέρη που είναι τόσο κοντά μας αλλά δεν έρχονται στο μυαλό μας για να τα επισκεφθούμε. Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ των οδών Ερμού και Πειραιώς. Για πολλά χρόνια δεν υπήρχε η δυνατότητα επίσκεψης οπότε θα έλεγε κανείς ότι είμαστε δικαιολογημένοι. Τώρα όμως οι δικαιολογίες τελείωσαν. Έχουν γίνει έργα αναβάθμισης και η πρόσβαση είναι εύκολη, από το πεζόδρομο της Ερμού και συγκεκριμένα στον αριθμό 148.
Ο λόγος για το Κεραμεικό που αποτελούσε νεκροταφείο της αρχαίας Αθήνας και είναι σημαντικό ότι δεν καλύφθηκε από τη σύγχρονη πόλη. Καλύπτει μία έκταση 38,5 στρεμμάτων. Μέσα στο χώρο αυτό υπάρχει το μουσείο στο οποίο βρίσκονται τα πρωτότυπα εκθέματα που ανακαλύφθηκαν από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο. Στον ανοικτό χώρο υπάρχουν αντίγραφα ώστε να δούμε που ανακαλύφθηκαν, κάνοντας μία ωραία βόλτα.
Το χώρο τον διασχίζει ο ποταμός Ηριδανός. Είναι ένα από τα τρία ποτάμια που διέσχιζαν την Αθήνα. Ο ποταμός πηγάζει από τις πλαγιές του Λυκαβηττού, διατρέχει το κέντρο της πόλης και ενώνεται δυτικά με τον Κηφισό που εκβάλλει στη θάλασσα κοντά στο Φάληρο.
Οπότε για μία Κυριακή θα είναι μία ευχάριστη βόλτα για να γνωρίσουμε την πόλη που ζούμε.
ΥΓ Υπάρχει στο Υoutube πατώντας εδώ βιντεάκι με την Περιήγηση στο μουσείο του Κεραμεικού, με μουσική: DJ A - Quest (Adrianos Papadeas Dub Mix)

ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ

Ερμού 148
Τηλ. 2103463552
Εισιτήρια: €2, Μειωμένο: €1
Δωρεάν: Για άτομα κάτω απο 18 και πάνω απο 65 ετών
Δωρεάν για όλους: Κυριακές από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου

Open Time: 
Τρίτη - Κυριακή: 08.00-15.00, Δευτέρα: κλειστά
Αφορά επίσης: 
Σημαντικά: 
+Free
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.