• Ακολουθήστε μας
Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;
Το παραμύθι του Μεγαλέξανδρου
Αττικό Άλσος, Γαλάτσι

Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Οι Πέρσες φαντάστηκαν τον Αλέξανδρο σαν γιο του Δαρείου, ενώ στην Αίγυπτο ότι ήταν γιος του τελευταίου βασιλιά της Αιγύπτου. Στην Αραβοπερσική παράδοση ονομάζεται Σικαντέρ στα περσικά και Ισκαντάρ στα αραβικά. Ακόμα, αρκετές φυλές στα μέρη που πέρασε ο Αλέξανδρος ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι στρατιωτών του (Καλλάς).
Πως θα μπορούσε κάποιος να συγκεράσει θρύλους και μύθους όλων αυτών των πολιτισμών, αλλά πάντα σε επαφή με την πραγματική ιστορία του Αλέξανδρου; Ειδικά μάλιστα όταν απευθύνεται και σε παιδιά!
Οι Μαγικές Σβούρες το προσπάθησαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια αφήγηση παραμύθι, γύρω από το αγόρι που έγινε πρίγκιπας, ταξιδευτής και κατακτητής.
Η πετυχημένη θεατρική παράσταση για παιδιά, αφού ταξίδεψε από το Θέατρο Ιλίσια στην ...Βεργίνα αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδος ανεβαίνει στο όμορφο Θέατρο Αττικού Άλσους την Τρίτη 2/7 .
Μια βραδυά που θα συγκινήσει μικρούς αλλά και μεγάλους!

Το παραμύθι του Μεγαλέξανδρου

Από τις Μαγικές Σβούρες
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Θέατρο Αττικού Άλσους
Τρίτη 2 Ιουλίου
Έναρξη: 21.00
Θέατρο Αττικού Άλσους: Η είσοδος στο θέατρο είναι από την οδό Καρπενησιώτη επί του περιφερειακού Γαλατσίου (Τουρκοβούνια)
Είσοδος: Ελεύθερη

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.