• Ακολουθήστε μας
Η κουλτούρα περνάει από το στομάχι
Μαγυράκος
Αγίας Σοφίας 95, Βύρωνας

Η κουλτούρα περνάει από το στομάχι

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Επειδή η πολλή κουλτούρα θέλει και γεμάτη κοιλιά, πηγαίνοντας για μία συναυλία στο Θέατρο Βράχων, σταματήσαμε για φαγητό στο Μαγυράκο.
Ο ανορθόγραφος τρόπος γραφής του ονόματος δείχνει μία ευρηματικότητα και πραγματικά όλα τα στοιχεία του μαγαζιού εκπέμπουν μία δημιουργικότητα. Άσπρα τραπέζια και καρέκλες, άσπρες κόμοδες, αρμαθιές από αποξηραμένα κηπευτικά και στους τοίχους μαυροπίνακες σε σχήμα μπάλας γύρου, με το μενού.
Το φαγητό και αυτό έχει κάποια στοιχεία δημιουργικότητας, πρώτα από όλα έτσι όπως παρουσιάζεται στον κατάλογο. Όλα τα λεφτά, Της παρέας, το Θρακόψωμο, Χρυσομαλλούσα, είναι κάποιες από τις επιλογές.
Εμείς, παρόλο που δεν είχαν εξωτικό όνομα, πήραμε τα ρολάκια μελιτζάνας, τη σαλάτα Μαγυράκος που πέρα από τα λαχανικά, είχε ξηρούς καρπούς, χαλούμι τοματίνια και μπέικον. Μετά πήραμε γύρο που έλεγε ότι είναι χειροποίητος και πραγματικά είχε άλλη γεύση. Πήραμε λόγω εντυπωσιασμού το βουβαλίσιο μπιφτέκι που και αυτό δεν είχε καμία σχέση με τα συμβατικά. Πήραμε και μπύρες λόγω της εποχής και πληρώσαμε περίπου 35€. Ίσως ήμασταν λίγο υπερβολικοί γιατί οι μερίδες ήταν πραγματικά μεγάλες.
Μετά συνεχίσαμε για την κουλτούρα!
 

Μαγυράκος

Μαγυράκος
Αγίας Σοφίας 95, Βύρωνας
Τηλ. 2110120686
Ανοιχτά κάθε μέρα εκτός Κυριακής
από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ
 

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.