• Ακολουθήστε μας
Κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια
Οινομαγειρείο Η Ζωοδόχος Πηγή
Κατσούλη 77, Καμίνια,

Κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Όπως θα έχετε καταλάβει η αλλαγή της εποχής μας έλκει όλο και περισσότερο στα νότια προάστια, για να βρεθούμε κοντά στη θάλασσα και κατ επέκταση να γνωρίσουμε αλλά και να θυμηθούμε παλιά και νέα στέκια που μας κάνουν να περνάμε καλά.

Σε μια τέτοια βόλτα μου ήρθε η αναλαμπή να επισκεφθώ (μετά από χρόνια) ένα ξεχωριστό οινομαγειρείο στα Καμίνια του Πειραιά, τη "Ζωοδόχο Πηγή". Αν και βρίσκεται σε σημείο που απαιτεί πλοηγό οι νεανικές μου μνήμες με έφεραν "καρφί" στο κατώφλι του μαγαζιού που με ανακούφιση διαπίστωσα πως ακόμα υπάρχει και σε μια δεύτερη ανάγνωση - σκανάρισμα μου έδωσε την εντύπωση πως γνωρίζει ακόμα μεγαλύτερες δόξες.

Ο χώρος λιτός αλλά στιλάτος, η εξυπηρέτηση κορυφαία και το φαγητό πολύ ανώτερο των αναμνήσεων που κουβαλούσα. δοκιμάσαμε τους ξακουστούς λαχανοντολμάδες, το Λιβανέζικο, το συκώτι και τη ρεβυθάδα, μια γευστικότατη σαλάτα και την ταραμοσαλάτα που παρ' ότι φάνταζε κόντρα επιλογή με τα υπόλοιπα πιάτα την κατευχαριστηθήκαμε, ήπιαμε μπύρες και πληρώσαμε 60€.

Οι φίλοι μου που στη διαδρομή πιστέψει πως τους πηγαίνω σε συνοικιακό σουβλατζίδικο ενθουσιάστηκαν και ακόμα αναρωτιούνται που ξετρυπώνω αυτά τα διαμάντια! Ας είναι καλά το Red Umbrella, το μεγαλύτερο κίνητρο που είχα ποτέ ώστε ν' αναμοχλεύω αναμνήσεις και ν' ανακαλύπτω καινούργια στέκια...

Οινομαγειρείο Η Ζωοδόχος Πηγή

Κατσούλη 77, Καμίνια, τηλ. 2104814438
Δευτέρα μέχρι Σάββατο 7:45 μ.μ. - 2:30 π.μ.

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.