• Ακολουθήστε μας
Μπράιαν εσύ super star
Monty Python΄s Life of Brian

Μπράιαν εσύ super star

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ήθελα εδώ και καιρό να σας προτείνω αυτή την ταινία, όμως μια το Πάσχα και στη συνέχεια οι εκλογικές αναμετρήσεις με έκαναν να το αναβάλω.
Είναι που το "Life of Brian" των Monty Python ξεχειλίζει από αντικομφορμιστικά μηνύματα σε σχέση με τη θρησκεία και την πολιτική. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως η σκωπτική γραφή της τρελοπαρέας από την Αγγλία αποτέλεσαν ουσιαστική επιρροή στο Βρετανικό πολιτισμό, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η ταινία μας μεταφέρει στους Ιουδαϊκούς τόπους εστιάζοντας στον Μπράιαν, έναν Εβραίο που έχει γεννηθεί την ίδια μέρα με τον Χριστό. Το μίσος του για τους Ρωμαίους, τον οδηγεί στους κόλπους απελευθερωτικών κινημάτων. Μετά από μια σειρά παρεξηγήσεων αποκτά, χωρίς τη θέλησή του, τη φήμη του προφήτη και τότε τα γεγονότα παίρνουν περίεργη τροπή...
Παρότι η ταινία ήρθε στη χώρα μας πριν μερικές δεκαετίες με τον άθλιο τίτλο "Ένας Προφήτης μα τι Προφήτης", συνεχίζει να συγκαταλέγεται στις λίστες με τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών, ενώ όλοι μας έχουμε σιγοτραγουδήσει το soundtrack της μέσα από τους στοίχους του "Always Look On The Bright Side of Life "!

Monty Python΄s Life of Brian

Κωμωδία 1979
Διάρκεια: 93'
Σκηνοθεσία Τέρι Τζόουνς
Παίζουν: Τέρι Τζόουνς, Τέρι Γκίλιαμ, Γκράχαμ Τσάπμαν, Τζον Γκλιζ, Έρικ Άιντλ, Μάικλ Πάλιν
 

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.