• Ακολουθήστε μας
ΝΑΜ
Σύγχρονη Νορβηγική Αρχιτεκτονική #7 2005-2010
Πειραιώς 138,
Μουσείο Μπενάκη

ΝΑΜ

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Αρχιτεκτονική είναι η τέχνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης κτιρίων. Η καλή αρχιτεκτονική βασίζεται σε τρεις αρχές, την ομορφιά, τη σταθερότητα και την ευχρηστία ή λειτουργικότητα.
Ίσως η εισαγωγή να προδιαθέτει για ένα πολύ σοβαρό και όχι τόσο "ψυχαγωγικό" θέμα, αλλά δεν είναι αυτή η πρόθεση.
Η έκθεση σύγχρονης Νορβηγικής Αρχιτεκτονικής που παρουσιάζει το Μουσείο Μπενάκη, δείχνει ακριβώς πως χρησιμοποιούν τις τρεις αρχές της αρχιτεκτονικής Νορβηγοί αρχιτέκτονες και πως τα επιτεύγματα αυτά εντάσσονται μέσα στο κοινωνικό σύνολο.
Σε μια πόλη σαν την Αθήνα που αποψίλωσε όμορφα νεοκλασικά κτίρια εν ονόματι τσιμεντένιων κουτιών. Σε μία πόλη που κάνει προσπάθειες ευαισθητοποίησης του κοινού για το περιβάλλον, τα δημιουργήματα αυτά των Νορβηγών αρχιτεκτόνων θα λειτουργήσουν περισσότερο σαν βάλσαμο και ερέθισμα για ένα χαλαρωτικό ονειρικό ταξίδι.
Είναι δημιουργήματα που εμπνέονται από την σύγχρονη ανάγκη για σύμπραξη με τη φύση. Δεν είναι μόνο δημόσια κτίρια, υπάρχουν μεμονωμένες κατοικίες και αγροικίες, μέχρι και μεγάλες αστικές παρεμβάσεις.
Εκείνο που μπορεί να δώσει μία δόση αισιοδοξίας για το τι μπορεί να συμβεί στη χώρα μας, είναι η τάση που εκφράζεται για μεταμόρφωση, ανακύκλωση και εκ νέου ανάπτυξη υπαρχόντων κτιρίων και αστικών δομών.

Σύγχρονη Νορβηγική Αρχιτεκτονική #7 2005-2010

Μουσείο Μπενάκη - Κτήριο οδού Πειραιώς
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου – Αθήνα
Τηλ. 2103453111
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 - 18:00, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 - 22:00, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη: κλειστά
Μέχρι 10/03/2013
Εισιτήρια 4€, μειωμένο 2€

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.