• Ακολουθήστε μας
Οι μνήμες της πόλης
Βόλτα στην οδό Παμίσου
Παμίσου, Αθήνα

Οι μνήμες της πόλης

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Πριν μερικούς μήνες διάβασα ένα ενδιαφέρον άρθρο για ένα στενό στο κέντρο της πόλης που παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αρχιτεκτονικής πλευράς. Έτσι προγραμμάτισα μια βόλτα στην οδό Παμίσου. Πρόκειται για ένα μικρό δρομάκι κάτω από την Αχαρνών και παράλληλο στην Μιχαήλ Βόδα.

Μια γειτονιά σαν σκηνικό από ελληνική ταινία από τις λίγες που μας χάρισε η εποχή του ελληνικού νεορεαλισμού, σαν να ξεχάστηκε για κάποιο απροσδιόριστο λόγο από την επέλαση των κατασκευαστών που ξεπάστρεψαν ένα- ένα τα νεοκλασικά της περιοχής για να φυτέψουν κάθε λογής κι αισθητικής πολυκατοικία.

Ξεχωρίζουν δώδεκα σπίτια, στο μικρό αυτό στενό, όλα τους δείγματα του αθηναϊκού μοντερνισμού στην αρχιτεκτονική, το ένα μετά το άλλο, συνεχίζουν να συνθέτουν ένα σπάνιο για τα αθηναϊκά δεδομένα αρχιτεκτονικό σύνολο καλαισθησίας, ενότητας και συνοχής.

Η οδός Παμίσου που παραμένει σχεδόν αναλλοίωτη, αποτελεί μια διαφορετική βόλτα, ένα ταξίδι στο παρελθόν της πόλης, σε μια γειτονιά πολύπαθη που αξίζει να συλλέξεις στις αναμνήσεις σου.

Βόλτα στην οδό Παμίσου

Οδός Παμίσου, Αθήνα
Ανάμεσα στην Αγ Μελετίου & Αγαθουπόλεως
2 στενά κάτω από την Αχαρνών

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.