• Ακολουθήστε μας
Ομπίντα σημαίνει πίκρα
Ομπίντα- Οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη
Πειραιώς 206, Ταύρος
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ομπίντα σημαίνει πίκρα

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Κρύο καιρός για θέατρο! Μια προσωπικότητα, που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη σύγχρονη Ελληνική ιστορία ενσαρκώνει ο Γιώργος Κοτανίδης πάνω στη σκηνή αυτή τη χρονιά.

Μετά τον Ρίτσαρντ Φάινμαν, ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης "γίνεται" Νίκος Ζαχαριάδης.  Αφού πρώτα ταξίδεψε έως τον τόπο εξορίας του ήρωα στο Σουργκούτ της Σιβηρίας και μελέτησε διεξοδικά το «Μήνυμα από την άλλη μεριά» και δεκάδες άλλα κείμενα του Σήφη. Το «Ομπίντα», ένα έργο – παρακαταθήκη της ζωής του ιστορικού ηγέτη του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Ομπίντα θα πει πίκρα στα ρώσικα. Μια βιογραφική διαδρομή από την απομόνωση του Μεταξά, το περίφημο γράμμα του 1940 με το οποίο καλεί το λαό να πολεμήσει ενωμένος τους Ιταλούς φασίστες, τον πόλεμο, την κράτησή του στο Νταχάου, ως τον εμφύλιο, την ήττα και την υποχώρηση. Αναπολεί τη μάνα και τα παιδιά του, θυμάται την είδηση της αποκήρυξής του από την ίδια του τη γυναίκα...

Προσπαθεί να εξηγήσει τη δεκαεφτάχρονη εξορία του στη Σιβηρία από τη σοβιετική ηγεσία αλλά και το ίδιο του το κόμμα, να δει τα λάθη του και τα αδιέξοδα που θα τον οδηγήσουν στην αυτοκτονία.

Ομπίντα- Οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη

Μέχρι 31 Ιανουαρίου 2017
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Γιώργος Κοτανίδης
Παίζουν: Γιώργος Κοτανίδης, Δώρα Χρυσικού, Σπύρος Περδίου
Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ (προπώληση), 14 ευρώ (ταμείο την ημέρα της παράστασης), Μειωμένο 8 ευρώ (προπώληση), 10 ευρώ (ταμείο την ημέρα της παράστασης)
Προπώληση εισιτηρίων: στο τηλ. 210 3418579, στην ιστοσελίδα www.mcf.gr, στα ταμεία του Ιδρύματος,  στα εκδοτήρια Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου και στα καταστήματα Forthnet.

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.