• Ακολουθήστε μας
Πάρε τον ηλεκτρικό
Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων
Πλατεία Λουδοβίκου 1, Πειραιάς
Τερματικός σταθμός ΗΣΑΠ Πειραιά.

Πάρε τον ηλεκτρικό

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Θα ξεκινούσα αυτή την πρόταση γράφοντας "ποιος δεν θυμάται τα ξύλινα βαγόνια του ηλεκτρικού" όμως ένα μικρό γκάλοπ απέδειξε πως μόνο εγώ, από τους παριστάμενους τα είχα προλάβει...

Έτσι αποφάσισα να το πάω κάπως έτσι: Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όσους θέλουν να θυμηθούν ή να γνωρίσουν την ιστορία του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, αποτελεί το ομώνυμο μουσείο που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του τερματικού σταθμού ΗΣΑΠ στο λιμάνι του Πειραιά.

Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά πέρα από το περίφημο ξύλινο βαγόνι, εκδοτήρια εισιτηρίων, παγκάκι, ρολόγια και πινακίδες μιας άλλης εποχής. Να γνωρίσει την ιστορική διαδρομή του πρώτου ...μετρό των Αθηνών. Στολές, ψηφιακές αναπαραστάσεις, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και περισσότερα από 6.000 εκθέματα.

Ένα μουσείο που αξίζει την προσοχή σας, με δωρεάν είσοδο αλλά ωράριο λειτουργίας όχι και τόσο φιλικό προς το ευρύ κοινό...

Υ.Γ. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα για επισκέψεις σχολείων.

Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων

Τερματικός σταθμός ΗΣΑΠ Πειραιά.

Πλατεία Λουδοβίκου 1 τηλ : 214.4141.552
Ώρες λειτουργίας
καθημερινές: 9:00 - 14:00
Είσοδος δωρεάν

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.