• Ακολουθήστε μας
Υψηλές τηλεθεάσεις
Το Δίκτυο

Υψηλές τηλεθεάσεις

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Σήμερα θα σας μιλήσω για έναν ξεπεσμένο τηλεαστέρα, μια φιλόδοξη γιάπισα των μίντια, μια δημοσιογραφάρα παλαιάς κοπής και έναν αδίστακτο broker dealer.

Αυτοί είναι και οι πρωταγωνιστές της ταινίας "Το δίκτυο" που μας έρχεται από το μακρινό 1976, βραβεύτηκε με Όσκαρ σεναρίου και 30 χρόνια μετά παραμένει τόσο επίκαιρο και ίσως προφητικό όσο και το βιβλίο "1984" του Τζορτζ Όργουελ.

Όταν ο εκφωνητής ειδήσεων Χάουαρντ Μπιλ μαθαίνει πως απολύεται λόγω τον χαμηλών του επιδόσεων σε τηλεθεάσεις πληροφορεί το κοινό πως σκοπεύει ν' αυτοκτονήσει στον αέρα μετά το τελευταίο του δελτίο. Η τηλεθέαση αρχίζει να ανεβαίνει. Ο Μπιλ χρίζεται από την υπεύθυνη του ψυχαγωγικού τμήματος τηλεπροφήτης και αποκτά δικό του σόου, η τεράστια επιτυχία φέρνει παροξυσμό και τότε η ψυχαγωγία με την ενημέρωση αρχίζει να βράζει στο ίδιο καζάνι με ότι αυτό συνεπάγεται...

Μια ταινία για την επιρροή των ΜΜΕ στις ζωές μας, τις αξίες και τα πρότυπα που αναδεικνύουν, αλλά και για τα ιδανικά που χάνονται στο βωμό των τηλεθεάσεων.

Μια ταινία για να απολαμβάνετε υπεύθυνα...

Το Δίκτυο

Network 1976

Δράματική
Σκηνοθεσία: Σίντνευ Λιουμετ
Παίζουν: Φέι Νταναγουέι, Ουλίαμ Χόλντεν, Πίτερ Φιντς
Διάρκεια 120'

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.