• Ακολουθήστε μας
Tα υπέροχα ερείπια των Αθηνών
Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια… Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος- 19ος αιώνας
28ης Οκτωβρίου 44, Αθήνα
Καφέ Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Tα υπέροχα ερείπια των Αθηνών

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

150 χρόνια Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας και για να το γιορτάσει επιλέγει δράσεις που φωτίζουν την ιστορία! Μια τέτοια περίπτωση είναι και η νέα έκθεση φωτογραφίας που μας ξεναγεί στα υπέροχα ερείπια των Αθηνών.

Ο μακροσκελής αλλά κατατοπιστικός της τίτλος είναι «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια… Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος- 19ος αιώνας». Η πολύ ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση φωτογραφίας στεγάζεται στο καφέ του μουσείου.

Εκεί θα δείτε την πρώτη φωτογραφική λήψη στην Ελλάδα το 1839, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τρισδιάστατες παρουσιάσεις. Εντυπωσιακά αστικά στιγμιότυπα της εποχής και εικόνες καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης.

Αποχωρώντας από την έκθεση στο μυαλό μου τριγύριζαν γι' αρκετή ώρα αυτές οι αποτυπώσεις, μέχρι που σήκωσα το βλέμμα μου κι αντίκρισα με δέος τον ιερό βράχο. Ένα παιχνίδι του χρόνου που σε κάνει να αισθανθείς υπερήφανος που έχεις υπάρξει κάτοικος της ιστορικής αυτής πόλης!

Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια… Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος- 19ος αιώνας

Μέχρι 8 Οκτωβρίου 2016
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Πατησίων 44, Αθήνα τηλ.: 213214 4800     
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44
Η είσοδος για το Καφέ του μουσείου στο οποίο στεγάζεται η έκθεση είναι ελεύθερη
Δευτέρα: 13:00 - 20:00
Τρίτη έως Κυριακή: 09:00 - 16:00

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.