• Ακολουθήστε μας
Μαθαίνοντας την αλληλεγγύη
Από τον μικρόκοσμο του εγώ στον πλανήτη του εμείς
Kόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα
Μουσείο Παιδικής Τέχνης

Μαθαίνοντας την αλληλεγγύη

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης μέσα από την έκθεση "Από τον μικρόκοσμο του εγώ στον πλανήτη του εμείς" επέλεξε να εστιάσει στη «φροντίδα», επιθυμώντας να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας αλληλέγγυας κοινωνίας, από τη νηπιακή ηλικία προκαλώντας ερεθίσματα μέσω της Τέχνης.

Εστιάζοντας στην σταδιακή μετάβαση από το ατομικό στο συλλογικό, η έκθεση ακολουθεί 4 βασικούς άξονες: Φροντίζω τον εαυτό μου, φροντίζω την οικογένεια και την τρίτη ηλικία, φροντίζω το αστικό και φυσικό περιβάλλον, φροντίζω τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Τα 122 εκθέματα είναι ζωγραφικά και τρισδιάστατα έργα παιδιών, χρονολογούνται από το 1945 έως και το 2016, προέρχονται από τη συλλογή του Μουσείου, από Δωρεές και Συνεργασίες. Η έκθεση εμπλουτίζεται με 4 ζωγραφικά έργα από το Μουσείο Παιδικής Τέχνης της Ιαπωνίας και 2 έργα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Από τον μικρόκοσμο του εγώ στον πλανήτη του εμείς

Μέχρι 30/9/2017
Μουσείο Παιδικής Τέχνης
Kόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα, τηλ: 210-3312621
Εγκαίνια Σάββατο 28 Ιανουαρίου 11:00
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο, 10:00 - 14:00,Κυριακή, 11:00 - 14:00

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.