• Ακολουθήστε μας
Σύγχρονη ζωγραφική στο Βοτανικό
BAD PAINTING
Πύδνας 7, (στάση Μετρό “Κεραμεικός”) Βοτανικός
ΒΕΤΟΝ7

Σύγχρονη ζωγραφική στο Βοτανικό

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να βρεις το χώρο τέχνης και πολιτισμού BETON 7. Είναι στο νούμερο 7 της οδού Πύδνας στο Βοτανικό.  Εκεί φιλοξενείται η έκθεση με τίτλο BAD PAINTING-Αναξιόπιστες Αστικές Μαρτυρίες.  Είναι μία συλλογική έκθεση τεσσάρων ζωγράφων: του Λυκούργου Πορφύρη, του Αριστομένη Θεοδωρόπουλου, του Κωνσταντίνου Λιανού και του Δημήτρη Χουρδάκη.
Παρόλη την ποικιλία των στιλιστικών προσεγγίσεων των ζωγράφων, πιστεύω ότι ο συνδετικός κρίκος της έκθεσης είναι το σήμερα, και το κοινωνικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί.  Ένας από τους ζωγράφους το βλέπει από μία πιο διεθνή σκοπιά και σε ένα πίνακα του αναφέρεται στις αιτίες της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. 
Ο δεύτερος ζωγράφος έχει μία πιο επικεντρωμένη ματιά.  Στην καθημερινότητα μας.  Άνθρωποι που είναι στρυμωγμένοι στο μετρό, με μία έγκυο γυναίκα που κανένας δεν σηκώνεται για να της δώσει τη θέση του.  Ενώ στρέφουν το βλέμμα τους αλλού όταν περνάει μπροστά τους ένας επαίτης.
Ο τρίτος βλέπει πόσο δύσκολα κόβεται ο ομφάλιος λώρος των παιδιών από τους γονείς, ενώ ο τέταρτος αποδίδει μία συγκέντρωση όπου το μαύρο χρώμα δείχνει την απόγνωση των διαμαρτυρόμενων.

BAD PAINTING

Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΒΕΤΟΝ7
Πύδνας 7, (στάση Μετρό “Κεραμεικός”) Βοτανικός
Τηλ.: 210 7512625
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα έως Παρασκευή 14.00-20.30 Σάββατο 14.00-18.00
Κυριακές κλειστά

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.