• Ακολουθήστε μας
Μια ιδεατή πόλη
Πειραιάς Ουτοπία
Φίλωνος 29, Πειραιάς
Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Μια ιδεατή πόλη

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Την εβδομάδα που πέρασε ασχοληθήκαμε με τον Πειραιά εστιάζοντας στο θαλάσσιο στοιχείο μέσα από τις "Ημέρες Θάλασσας". Σήμερα επιστρέφουμε για να εστιάσουμε σε μια πόλη που ουδέποτε θα δούμε, γιατί οι παρεμβάσεις που απαιτούνται είναι ίσως πιο προχωρημένες για την κουλτούρα μας.

Έναν τέτοιο Πειραιά οραματίσθηκαν μέσα από τα έργα τους 117 φοιτητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων - Μηχανικών του ΕΜΠ με τους 43 καθηγητές τους τα τελευταία 15 χρόνια μέσα από τις εργασίες τους, ερευνώντας κρίσιμα, περίεργα αλλά και δυσεπίλυτα ζητήματα της πόλης.

Προτάσεις για την ιστορία της πόλης, τα αρχιτεκτονικά της μνημεία και ασφαλώς τον ρόλο του προσδιοριστικού στοιχείου του Πειραιά που δεν είναι άλλο από το λιμάνι του.

Μελέτες ολοκληρωμένες και πολλές από αυτές υλοποιήσιμες. Ένας σχεδιασμός για τις δεκαετίες που έρχονται και μάλλον θα μείνει στις μακέτες. Μια ουτοπική πόλη σε έκθεση...

Πειραιάς Ουτοπία

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, 
Φίλωνος 29, τηλ. 2104101402
(Στο αποκαταστημένο νεοκλασικό μέγαρο του Παλαιού Ταχυδρομείου)
Μέχρι 6 Ιουνίου 2015.
Οι ώρες λειτουργίας
Τρίτη έως και Παρασκευή, 9.00-14.00 & 17.00-20.00
Σάββατο & Κυριακή, 10.00-15.00
Δευτέρα κλειστά
Είσοδος Δωρεάν

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.