• Ακολουθήστε μας
Αρχαίος ναύσταθμος
Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά
Χαρ. Τρικούπη 31, Πειραιάς
Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

Αρχαίος ναύσταθμος

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Τι λέτε το Σάββατο το πρωί να κάνουμε την βόλτα μας στον Πειραιά; Εντάξει, σύμφωνοι θα πιούμε και το ουζάκι μας αργότερα αλλά πιο νωρίς σας έχουμε ένα ραντεβού με την ιστορία.
Ένα από τα λιγότερο προβεβλημένα μουσεία της πόλης είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά. Ταλαιπωρήθηκε από αρκετά μεγάλες διακοπές στη λειτουργία του (ανακαίνιση, επανέκθεση των έργων και διάφορες άλλες εργασίες) και έτσι ακόμα και σήμερα πολλοί Πειραιώτες δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του.
Είναι άδικο όμως για ένα μουσείο που μας εισάγει στην αρχαία ιστορία του Πειραιά και των όμορων δήμων (Μοσχάτο, Ρέντης, Ταύρος, Καλλιθέα κλπ), που μας προσφέρει πολύ ενδιαφέροντα σημεία (υπαίθρια γλυπτοθήκη) και βέβαια μοναδικά έργα της αρχαίας κλασσικής τέχνης (χάλκινος αρχαϊκός Κούρος).
Ραντεβού το πρωί του Σαββάτου για να το γνωρίσουμε σε μια από τις ελεύθερες ξεναγήσεις που προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.

Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

Χαρ. Τρικούπη 31, Πειραιάς

Εισιτήριο μουσείου: 3 ευρώ, μειωμένο: 2 ευρώ
Φοιτητές και μαθητές: Δωρεάν

Σάββατο 17 Mαΐου 2014, ώρα 10.30
Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου (έως 35 άτομα)
Για συμμετοχή στις ξεναγήσεις δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210 3313038 (κα Ε. Βαλκανά, 10.00 - 13.00)
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου επί της οδού Χαρ. Τρικούπη 31, Πειραιάς

 

Open Time: 
Καθημερινά 08.30 - 15.00. Κυριακές και αργίες από 09.30 - 14.30. Δευτέρα κλειστά.
Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.