• Ακολουθήστε μας
Στα ρεύματα του Ευρίπου
Εκδρομή στη Χαλκίδα
Χαλκίδα

Στα ρεύματα του Ευρίπου

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Νομίζω πως οι περισσότεροι από εμάς έχει τύχει να επισκεφθούμε τη Χαλκίδα έστω και μια φορά. Πέρα από το γεγονός ότι βρίσκεται μια ανάσα από την πρωτεύουσα, πρόκειται για μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη κτισμένη στις δύο πλευρές του πορθμού του Ευρίπου.

Η Χαλκίδα από την πρώτη στιγμή μεταδίδει στον επισκέπτη μια αυθεντική αύρα απόδρασης! Απολαύστε το καφεδάκι σας και περιπλανηθείτε στα δρομάκια, εκεί που τα ουζερί φυτρώνουν σαν μανιτάρια. Αν επιλέξετε ν' απομακρυνθείτε από την πόλη, τα φημισμένα ουζερί της Νέας Λαμψάκου και της Νέας Αρτάκης σας περιμένουν με τραπεζάκια που φτάνουν μέχρι την ακροθαλασσιά.

Το κάστρο Καράμπαμπα βρίσκεται σε ένα λόφο της βοιωτικής ακτής, που ονομάζεται Φούρκα, στη συνοικία της πόλης Κάνηθος και έχει στρατηγική θέση, ελέγχοντας τα στενά του Ευρίπου και την πόλη της Χαλκίδας.Το φρούριο που σώζεται σήμερα οικοδομήθηκε από τους Τούρκους το 1684, με σκοπό την προστασία της Χαλκίδας από τους Βενετούς.
Μπορείτε να επισκεφτείτε επίσης το καφέ «Τουριστικό», όπως είθισται να λέγετε, στην κορυφή του κάστρου, και απολαύσετε μια υπέροχη οπτική της πόλης και του Ευβοϊκού Κόλπου από ψηλά,

Εκδρομή στη Χαλκίδα

Απόσταση Αθήνα - Χαλκίδα 88 χιλιόμετρα
Ακολουθώντας την εθνική οδό προς Λαμία δεξιά στο Σχηματάρι προς Χαλκίδα
Χρόνος: 45 λεπτά με ΙΧ

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.