• Ακολουθήστε μας
Ο πρώτος υπολογιστής του κόσμου!
Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων στο Αρχαιολογικό
Τοσίτσα 1, Αθήνα
Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών

Ο πρώτος υπολογιστής του κόσμου!

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων από την άνοιξη του 2007 εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο, αλλά φέτος δεν κρατήθηκα να μην πάω, αφού οι επιστήμονες κατάφεραν να τον αποκωδικοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό. Έτσι, από απλά σημαντικά εκθέματα στο Μουσείο που παρουσιάζονταν ανεξάρτητα, τώρα δημιουργήθηκε μία ολόκληρη ενότητα που χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να δείξει το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.
Αυτό που είναι καταπληκτικό, είναι ότι τον δημιούργησαν από την αρχή και είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πλήθος των πληροφοριών που καταγράφονταν, αλλά και οι δεξιότητες που είχε ο αρχικός κατασκευαστής για να φτιάξει αυτό το μηχανισμό. Δεν μπορώ να πω παραπάνω γιατί θα χαλάσω την μαγεία. Αξίζει να πας να το δεις και θα καταλάβεις γιατί τόσοι επιστήμονες αφιέρωσαν και αφιερώνουν το χρόνο τους στην αποκωδικοποίηση του.
Και να φανταστεί κανείς ότι βρέθηκε τυχαία από Συμιακούς σφουγγαράδες το 1900.Έχει και ένα ωραίο αίθριο που μπορείς να πιεις καφέ.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων στο Αρχαιολογικό

Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών
Τοσίτσα 1, Αθήνα
Έως τις 29 Ιουνίου του 2014
Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα: 13:30-20:00
Τρίτη-Κυριακή και αργίες: 09:00-16:00
Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 7 ευρώ
Ελεύθερη για νέους μέχρι 18 ετών και φοιτητές

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.