• Ακολουθήστε μας
Ταραντούλες στους Αέρηδες
Antidotum Tarantulae
Διογένους 1, Αθήνα

Ταραντούλες στους Αέρηδες

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ίσως επειδή είμαστε μια γειτονιά, ίσως επειδή μεγάλοι δικοί μας ερμηνευτές τραγούδησαν τέτοια κομμάτια ή ίσως ακόμα και λόγω των ελληνόφωνων χωριών της, η φολκ μουσική της Νότιας Ιταλίας πάντα ασκούσε μια μεγάλη γοητεία στο ελληνικό κοινό.
Οι ταραντέλες λοιπόν, αυτός ο χορός με όνομα που προέρχεται από την αρχαία αποικία του Τάραντα και η όμορφη μουσική τους ή και τα λεγόμενα γκρεκάνικα, δηλαδή τα ελληνόφωνα τραγούδια, πάντα μας συγκινούν και μας συναρπάζουν.
Σε μια τέτοια βραδιά μας προσκαλούν οι Antidotum Tarantulae, όπου ο χορός και η μουσική συνθέτουν μια παράσταση - ταξίδι στη δυτική Μεσόγειο, στους ανθρώπους και την ιστορία της.
Με παραστάσεις στην Ελλάδα αλλά και σε αντιπροσωπευτικά φεστιβάλ στην ίδια την Ιταλία, θεωρούνται από τους πιο ιδανικούς εκπροσώπους της μουσικής αυτής.
Ο χώρος δε της βραδιάς είναι μαγικός, το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων στη καρδιά της Πλάκας.

Antidotum Tarantulae

Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων
Διογένους 1-3, Πλάκα
Τηλ.: 2103254119
Παρασκευή 28 Ιουνίου, 20:30
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
http://www.youtube.com/watch?v=KjtD3qzwTR

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.