• Ακολουθήστε μας
Χέρια πόδια στην αυλή
Ταβέρνα Ροζαλία
Βαλτετσίου 62, Αθήνα

Χέρια πόδια στην αυλή

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Δεν έχουν μείνει και πολλά, βλέπετε το Air condition αλλάζει τις συνθήκες έτσι όπως τις επιθυμούμε, όμως ένα εστιατόριο με αυλή είναι για το καλοκαίρι, όπως ο θερινός κινηματογράφος. Μία παράδοση. Η παράδοση αυτή έχει όνομα: Ροζαλία και γεννήθηκε στα Εξάρχεια το 1977. Έκτοτε έχουν περάσει από εκεί πολλοί διάσημοι και ανώνυμοι πελάτες. Όλοι με όρεξη για ένα καλομαγειρεμένο φαγητό με καλά υλικά.
Βρίσκεται στη οδό Βαλτετσίου που είναι πεζόδρομος. Οι μουριές, τα πλατάνια, οι φοίνικες, οι ελιές, η κληματαριά και τα λουλούδια συνθέτουν τόσο τον εσωτερικό χώρο της αυλής  όσο και τον πανέμορφο πεζόδρομο της Βαλτετσίου. Και είναι πανέμορφος και για κάτι άλλο ακόμα. Διότι συγκεντρώνει τα όμορφα και ξέγνοιαστα πρόσωπα φοιτητών και σπουδαστών. Αυτά για τους ρομαντικούς και τους τα παλιά αναπολούντες.
Το στομάχι γουργουρίζει και για να σταματήσει παραγγείλαμε: μία σαλάτα της Μαρίας, με ρόκα, παρμεζάνα, καρύδι, ελαιόλαδο και βαλσάμικο (παραδοσιακή δηλ.), χούμους, συκωταριά αρνίσια, ζουμερή και μυρωδάτη με ρίγανη, μία πατάτες χωριάτικες, κολοκυθάκια τηγανητά, κεμπάπ νοστιμότατο και δύο μεγάλες μπύρες. Πληρώσαμε περίπου 35€.
Το φαγητό δεν διεκδικεί βραβείο γκουρμέ. Αυτό που διεκδικεί όμως, είναι το βραβείο της παρέας.
 

Ταβέρνα Ροζαλία

Βαλτετσίου 62
Πλ. Εξαρχείων, Αθήνα
Τηλ. 2103302133, 2103302136, 2103807992
Τιμές περίπου 15€ άτομο
 

Tags: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.