• Ακολουθήστε μας
Μια βραδιά μπαίνοντας σε γυάλινο κόσμο....
O Γυάλινος Κόσμος
Σαρρή 11, Ψυρρή
Θέατρο Εμπορικόν

Μια βραδιά μπαίνοντας σε γυάλινο κόσμο....

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 1944 στο θέατρο Σιβίκ (Civic) του Σικάγου το 1944 και την επόμενη χρονιά στη Νέα Υόρκη (Θέατρο Playhouse, Μάρτιος 1945), όπου κέρδισε το Βραβείο New York Drama Critics Circle Award. Ο αγγλικός τίτλος είναι The Glass Menagerie, Το Γυάλινο Θηριοτροφείο, ο ελληνικός είναι O Γυάλινος Κόσμος  και θεωρείται το πιο αυτοβιογραφικό έργο του Αμερικανού συγγραφέα Τένεσι Ουίλιαμς.

Από τότε έχει χιλιοπαιχτεί σε θέατρα και αυτή την περίοδο ανεβαίνει στο Εμπορικόν σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη. Η ιστορία είναι γνωστή: η εγκαταλειμμένη από τον πατέρα οικογένεια, μητέρα, γιος και  κόρη, όπου κουβαλάει ο καθένας το φορτίο και την ευθύνη για την επιβίωση και τη συνέχιση ύπαρξης των εύθραυστων δεσμών τόσο μεταξύ τους όσο και με τον υπόλοιπο κόσμο, σε διαρκή  αναμέτρηση με τον αληθινό  εαυτό τους. Οι επιθυμίες και τα όνειρα κόντρα στην ανελέητη  πεζή πραγματικότητα.

Το έργο διαρκεί 2,5 ώρες, δεν κάνει καθόλου «κοιλιά», είναι αντάξιο των προσδοκιών μας, και πιστεύω όλων των θεατρόφιλων που εμπιστευτήκανε την πρώτη θεατρική συνεργασία του Δημ.Καταλειφού με τη Θέμιδα Μπαζάκα (Το 1985 είχανε παίξει στα Πέτρινα Χρόνια του Παντελή Βούλγαρη). Η σκηνοθέτις αξιοποίησε δεόντως το δυναμικό των τεσσάρων ηθοποιών και το θεατρικό μας γοήτευσε και το νιώσαμε ως εμπειρία όχι μόνο ως θέαμα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Δημήτρης Καταλειφός, Θέμις Μπαζάκα, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Στέλλα Βογιατζάκη.

Σπεύσατε...

O Γυάλινος Κόσμος

Θέατρο Εμπορικόν

Σαρρή 11, Ψυρρή
Έως 5 Απριλίου 2015
Παραστάσεις:
Τετάρτη, Κυριακή 20:00
Πέμπτη, Παρασκευή 21:00
Σάββατο 18:00, 21:15
Εισιτήρια: Τετάρτη έως Παρασκευή 17€, Σάββατο & Κυριακή 20€
Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων στο τηλέφωνο 211 1000 365

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.