• Ακολουθήστε μας
Ωδή στην ανθρώπινη δύναμη
ΚΟΛΧΑΑΣ
Κεφαλληνίας 17, Αθήνα

Ωδή στην ανθρώπινη δύναμη

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Είχα την τύχη να δω τη συγκεκριμένη παράσταση το 2011 και μ’ έκανε για μία ακόμα φορά να επιβεβαιώσω τη θεωρία μου, πως οι καλύτερες παραστάσεις παίζονται τα Δευτερότριτα. Το γεγονός πως για τρίτη χρονιά φέτος επιστρέφει στη σκηνή μαρτυρά πως, πέρα από τη δική μου υποκειμενική άποψη, αξίζει την προσοχή όσων αναζητούν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα παράσταση.
Όλα βασίζονται πάνω σε δύο ισχυρούς πόλους που δεν είναι άλλοι από το φλογισμένο κείμενο του Χάινριχ φον Κλάις ,καθώς και το μεράκι του Νίκου Αλεξίου, ο οποίος μετέφρασε, σκηνοθετεί και ερμηνεύει μοναδικά αυτό το έργο.
Η υπόθεση αφορά την ιστορία ενός νομοταγούς και φιλήσυχου εμπόρου αλόγων που πέφτει θύμα μιας αδικίας, από τον κοινωνικά ισχυρό άρχοντα του τόπου. Η αδυναμία του να δικαιωθεί μέσα από το δρόμο του νόμου, πυροδοτεί ένα μηχανισμό βίας όλο και πιο αιματηρής και ανεξέλεγκτης, αλλά πάντα στο όνομα της διεκδίκησης του ιδεώδους και φυσικού δικαίου.
Το τέλος του Κόλχαα, ο θάνατός του στην αγχόνη, είναι αυτό που τον μετατρέπει από έναν νικημένο επαναστάτη σε ήρωα!

ΚΟΛΧΑΑΣ

ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ
Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Αθήνα
Τηλ. 2108656004
Μετάφραση, σκηνοθεσία, ερμηνεία: Ν. Αλεξίου
Κάθε Δευτέρα στις 21:00 (για περιορισμένες παραστάσεις)
Είσοδος: 10€
Διάρκεια: 75 λεπτά

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.