• Ακολουθήστε μας
Μαμά πες μου ένα παραμύθι
"Ήταν μια φορά..." Μουσικά Παραμύθια για αφηγητή & ορχήστρα εγχόρδων
Λεωφόρος Συγγρού 107,
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Μαμά πες μου ένα παραμύθι

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Πόσες φορές δεν έχει ακουστεί το "Μαμά πες μου ένα παραμύθι" ; Και η ιστορία αρχίζει: Μια φορά και ένα καιρό . . .
Θέλετε να ακούσετε τη συνέχεια; Πρέπει να έρθετε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και θα ακούσετε από το στόμα του αφηγητή και με τη συνοδεία μικρού ορχηστρικού συνόλου, τρία Ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια που ίσως να μην έχετε ακούσει πριν.
Παρόλο που δεν είναι τόσο γνωστά όσο αυτά του Άντερσεν ή των αδελφών Γκριμ, εντούτοις ανοίγουν πολύ εντυπωσιακούς φανταστικούς κόσμους, με όλα τα συστατικά των παραμυθιών όπως ζώα που μιλάνε, θεριά και δράκους που ζωντανεύουν, ανθρώπους να καταλαβαίνουν τις γλώσσες των ζώων κ.α.
Τα παραμύθια που παρουσιάζονται είναι "Η εκδίκηση της Νεράιδας" (Ο βασιλιάς της Μυρμιδονιάς αγαπούσε τη Δημητρούλα, μια νεαρή όμορφη κοπέλα που κανείς δε γνώριζε ότι είναι κόρη της Νεράιδας του δάσους. Μα εκείνη αγαπούσε έναν νεαρό . . .).
"Το πιο γλυκό ψωμί" (Ένας ανόρεχτος βασιλιάς, ένας σοφός γέροντας και ένα χωράφι στην άκρη του κόσμου. Σαράντα γυναίκες ζυμώνουν . . .).
"Το βασιλόπουλο και ο δράκος" (Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας βασιλιάς που ήταν πολύ λυπημένος γιατί δεν είχε αποκτήσει παιδιά. Έτσι έταξε στο δράκο . . . ).
Συμμετέχει η ορχήστρα Καμεράτα.
Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

"Ήταν μια φορά..." Μουσικά Παραμύθια για αφηγητή & ορχήστρα εγχόρδων

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Λεωφόρος Συγγρού 107-109
Κυριακή 28 Απριλίου, ώρα έναρξης: 12:00 και 16:00
Τηλ. 2109005800
Για παιδιά από 5 ετών και άνω
Εισιτήρια: Γενικό 15€, Μειωμένο / παιδικό 10€

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.