• Ακολουθήστε μας
Άμα λάχει γαλλικά
Chez Violette
Καλλιδρομίου 69 κ' Μεθώνης 66, Εξάρχεια

Άμα λάχει γαλλικά

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ένα βραδάκι, μετά από μία παράσταση, περπατώντας στο κέντρο ανακαλύψαμε τυχαία ένα πολύ  χαριτωμένο γαλλικό μπιστρό. Παρόλο που δεν το γνωρίζαμε, επηρεαστήκαμε αμέσως θετικά από την ατμόσφαιρα του χώρου, την διακόσμηση με τα καρό τραπεζομάντιλα και τη ζεστή, φιλόξενη υποδοχή της γαλλίδας ιδιοκτήτριας.

Η wine list περιλάμβανε εξαιρετικά κρασιά, γεγονός αναμενόμενο για ένα γαλλικό εστιατόριο, σε καλές τιμές για την ποιότητα τους. Εμείς παραγγείλαμε ένα καταπληκτικό κόκκινο κρασί, Fortant Rouge, με τιμή 16,50€.
Επίσης παραγγείλαμε μία ποικιλία τυριών που συνοδευόταν με αποξηραμένα φρούτα και κριτσινάκια, απίθανη, θυμήθηκα γιατί οι γάλλοι φημίζονται για τα τυριά τους και ένα Raclette.
Ειδικά το Raclette άρεσε πολύ στην παρέα γιατί το είδαμε σαν παιχνίδι, σε μία καυτή πλάκα ψήναμε ένα ειδικό, σίγουρα πολύ λιπαρό τυρί, και το συνοδεύαμε με αλλαντικά και στρογγυλές νόστιμες πατατούλες.
Για όλα τα παραπάνω, μαζί με το κρασί, για 4 άτομα πληρώσαμε 40€.

Σίγουρα θα ξαναπάμε, ειδικά μόλις φτιάξει ο καιρός στην αυλή του που φαίνεται καταπληκτική όπως επίσης και για τα γλυκά του, τα οποία δεν δοκίμασα αλλά η εικόνα τους στα άλλα τραπέζια δεν λέει να φύγει από το μυαλό μου!

Chez Violette

Καλλιδρομίου 69 κ' Μεθώνης 66, Εξάρχεια
Tηλ: 2103845974
Καθημερινά από τις 8 το απόγευμα 
Δευτέρα κλειστά

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.