• Ακολουθήστε μας
Κρέας θέλεις;
Ο Τέλης
Ευριπίδου 86, Πλ. Κουμουνδούρου

Κρέας θέλεις;

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Κατηφορίζοντας την Πειραιώς πεζοί διαπιστώνουμε πως θέλουμε κάτι να φάμε, "πάμε προς Ψυρρή" λέω και στρίβουμε στην Κουμουνδούρου, στη γωνία στροφάρω και ρίχνω την ιδέα, "δεν πάμε στου Τέλη"; "Ποιου Τέλη" με ρωτούν. Σε δυο λεπτά ήμασταν εκεί. Για πολλοστή φορά έτσι διαπίστωσα πως ακόμα κι αυτό που θεωρείται γνωστό σε όλους, συχνά το έχουμε λησμονήσει και άλλοι δεν το έχουν ακούσει ποτέ.

Ο Τέλης λοιπόν είναι το απόλυτο φαγάδικο της πόλης, εικόνα μαγαζιού παρωχημένη, κατάλογος ανύπαρκτος. Όμως ξέρει να κάνει κάτι και το κάνει καλά. Ψήνει (αυτοπροσώπως) μπριζολάκια που τα σερβίρει σε γενναίες μερίδες μαζί με τηγανητές πατάτες και σαλάτες.

Το κάνει για πάνω από 35 χρόνια και κατά συνέπεια σε επίπεδο τεχνικής είναι άπιαστος. Στα λοιπά διαθέτει την κλασσική χωριάτικη σαλάτα και το λεγόμενο "καυτερό", δηλαδή πιπεριές ψημένες με ντομάτα και φέτα.

Ο σερβιτόρος απλά σε ρωτά πόσες μερίδες μπριζολάκια θέλεις αν θα πάρεις σαλάτα και τι θα πιεις. Σύντομα επιστρέφει με όλα όσα του ζήτησες.

Κατά τη γνώμη μου είναι το ...υγιεινότερο junk food που παίζει στην πόλη σε έντιμη αναλογία value for money. Δεν σας κρύβω πως βρήκα την ποιότητα του ένα κλικ πιο κάτω από αυτό που θυμόμουν και περίμενα, όμως συνεχίζει να παραμένει μια ενδιαφέρουσα επιλογή για κατ' εξοχήν κρεατοφάγους που ψάχνουν κάτι γρήγορο και χορταστικό.

Για την ιστορία αναφέρω πως για παρέα 4 ατόμων με σαλάτα και χωρίς υπερβολές στα ποτά κόστισε 11€ στον καθένα για να φύγουμε με πραγματικά γεμάτο στομάχι...

Ο Τέλης

Μπριζολάδικο
Ευριπίδου 86, Πλ. Κουμουνδούρου τηλ: 210 3242775
Ανοιχτά από νωρίς μέχρι αργά το βράδυ καθημερινά εκτός Κυριακής

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.