• Ακολουθήστε μας
Αθήνα καλεί ...
Επίσκεψη στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών
Πρωτέως 25, Ν. Κηφισιά
ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΤΕ

Αθήνα καλεί ...

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Εν αρχή ήταν η φωνή. Μετά σήματα με φωτιά και καπνό. Ήχοι από κέρατα, ταμ ταμ, καμπάνες, χρωματιστές σημαίες. Η επικοινωνία ήταν πάντα ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, για αυτό και πάντα έβρισκε μεθόδους για να στείλει το μήνυμα του πιο μακριά.
Και μετά ήρθε το τηλέφωνο. Και έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουν οι άνθρωποι μεταξύ τους χωρίς κόπο, οποιαδήποτε μέρα και ώρα και οπουδήποτε. Και δημιουργήθηκαν ολόκληροι οργανισμοί που διαχειρίζονται τα τηλεφωνήματα, δημιουργώντας μία τεράστια υποδομή τόσο από υλικό όσο και ανθρώπινο δυναμικό.
Στην Ελλάδα μιλάμε για τον ΟΤΕ. Η ιστορία του ΟΤΕ ξεκινά από τότε που για να μιλήσεις, έπρεπε να πάρεις μία τηλεφωνήτρια στην οποία να πεις το αριθμό σου (τότε ήταν τριψήφιος) και τον αριθμό που θέλεις να καλέσεις. Εκείνη τότε έπαιρνε ένα καλώδιο και ένωνε τα δύο τηλέφωνα. Σήμερα πλέον υπάρχουν οπτικές ίνες, δορυφόροι και άλλα περίεργα μηχανήματα που τα λειτουργούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Όλες αυτές τις ιστορίες και πολλές άλλες αφηγείται το Μουσείο του ΟΤΕ.
Δεν είναι καινούργιο λειτουργεί από το 1990, σε κτίριο του ΟΤΕ καλά κρυμμένο στη Νέα Κηφισιά. Ανακαλύψτε το...

Επίσκεψη στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών

Πρωτέως 25, Ν. Κηφισιά
Δευτέρα με Παρασκευή, 08.00-15.00
Το πρώτο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, 09.00-15.00 (κατόπιν συνεννόησης )
Είσοδος ελεύθερη
Πρόγραμμα ξεναγήσεων:
Τηλ. 2106201999 –2106201899

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.