• Ακολουθήστε μας
Στο βουνό ψηλά εκεί
Καταφύγιο Μπάφι
Παρνηθα
2,5χμ. από το Mont Parnes. Στα 1160μ.

Στο βουνό ψηλά εκεί

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Δεν είναι μακριά. Μόλις μία ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Είναι το βουνό που όλοι κοιτάμε αλλά ποτέ δεν σκεπτόμαστε να πάμε, εκτός και αν είμαστε λάτρεις του καζίνο που αυτές τις μέρες έχει τη τιμητική του.
Από την Εθνική οδό κάνεις δεξιά στο ύψος της Μεταμόρφωσης και επάνω στη γέφυρα αριστερά και μετά όλο ίσια.
Είναι η Λεωφ. Καραμανλή. Αφού διασχίσεις τις ταβέρνες και αντισταθείς στο κάλεσμα των μυρωδιών τους, ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!! Τώρα μπορείς να πεις ότι έχεις αυτοσυγκράτηση.
Συνεχίζεις ίσια. Σε λίγο φτάνεις στο Τελεφερίκ. Μην το πάρεις, θα στο προτείνουμε σε άλλη πρόταση μας.
Τώρα πρέπει να προσέξεις. Αν ο καιρός είναι καλός, συνεχίζεις και δεν φοβάσαι τίποτα. Αν έχει χιονίσει εδώ θα πρέπει, αν έχουν δοθεί τέτοιες οδηγίες, να κατέβεις και να βάλεις αλυσίδες. Μην σε πτοεί αυτό. Απλώς θα πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός και να χαρείς το άσπρο του χιονιού.
Συνεχίζεις να ανεβαίνεις και στα δεξιά σου βλέπεις την Αθήνα στο πιάτο. Η αλήθεια είναι ότι φαίνεται πολύ ωραία από ψηλά. Μετά από κάποια ώρα φτάνεις στο παλιό ΞΕΝΙΑ. Εδώ είναι το ιδανικό σημείο για να σταματήσεις και να απολαύσεις τη φύση. Ειδικά εάν έχει χιόνι σε αυτό το σημείο, αποκλείεται να μην παρασυρθείς στο παιχνίδι και σίγουρα θα ξανανιώσεις παιδί.
Αν μπορείς να συνεχίσεις τότε σου αξίζει μία στάση στο καταφύγιο Μπάφι, που βρίσκεται στη καρδιά της Πάρνηθας. Έχει πινακίδες που θα σε οδηγήσουν εκεί.
Έφτασες στο προορισμό σου. Εκεί μπορείς να απολαύσεις ζεστό καφέ ή σοκολάτα. Αν πεινάσεις μία καλομαγειρεμένη φασολάδα είναι ότι πρέπει. Η ζεστή και παραδοσιακή φιλοξενία των ανθρώπων καθώς και η ζέστη από τα τεράστια κούτσουρα που καίνε στο τζάκι, θα σε κάνουν να μη θέλεις να φύγεις.
Από το 2004 η Trekking Hellas Πάρνηθας σε συνεργασία με το καταφύγιο Μπάφι, διοργανώνουν οργανωμένες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Μπορείς να τους ρωτήσεις και θα σου δώσουν όλες τις πληροφορίες.

Καταφύγιο Μπάφι

Υψόμετρο 1160μ.
Περίπου 2,5χμ. από το Mont Parnes
Υπεύθυνος Καταφυγίου: Στέφανος Σιδηρόπουλος
Τηλ. 2102403556, 2102469050, 6977648739 www.mpafi.gr

Αφορά επίσης: 
Tags: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.