• Ακολουθήστε μας
Αποκρυπτογραφώντας το μίσος
MANIFESTO 2083
Χαρίλαου Τρικούπη 4, Καλλιθέα
Θέατρο Σημείο

Αποκρυπτογραφώντας το μίσος

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Όλοι θυμόμαστε την πρόσφατη αποτρόπαια επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι. Σήμερα, με αφορμή μια εξαιρετική performance, που ανεβαίνει αυτές τις μέρες, στο θέατρο Σημείο, με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Αλεξανδρή, θα εξερευνήσουμε την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Το Μανιφέστο 2083 είναι ένα κείμενο 1500 σελίδων του Νορβηγού Anders Behring Breivik, που στις 22 Ιουλίου 2011 πυροδότησε ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο σε κυβερνητικό κτίριο στο Όσλο και στη συνέχεια μετέβη μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό στο νησί Ουτόγια, όπου δολοφόνησε ακόμα 69 άτομα, κυρίως έφηβους, σε κατασκήνωση του Εργατικού Κόμματος.

Μέσα από μια 75λεπτη ενδοσκόπηση στον ψυχισμό του θύτη, το αριστουργηματικό κείμενο του Christian Lollike, εστιάζει στο φαινόμενο του εθνικισμού στην Ευρώπη με βάση το πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο. Παράλληλα εξετάζει τους λόγους που αυτός ο επιφανειακά φυσιολογικός νέος, έγινε ένας από τους μεγαλύτερους μαζικούς δολοφόνους στη σύγχρονη Ευρώπη.

Εντέλει το κακό δεν έχει ούτε πατρίδα ούτε θρησκεία όταν το μίσος και ο φανατισμός φωλιάζουν στην ψυχή του ανθρώπου. Είναι ίσως η καλύτερη παράσταση που έχω δει μέχρι στιγμής γι αυτή τη σεζόν και γι' αυτό σας την προτείνω ολόψυχα.

 

Διαγωνισμός: 

Εξασφαλίσαμε για εσάς δωρεάν διπλές προσκλήσεις. Δήλωσε εδώ τη συμμετοχή σας στην κλήρωση.

MANIFESTO 2083

Μέχρι 31 Μαρτίου 2015

Θέατρο Σημείο
Χαρίλαου Τρικούπη 4 Καλλιθέα, τηλ.:2109229579
Δευτέρα & Τρίτη, στις 9.30 μ.μ.
Διάρκεια 75 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Τιμές εισιτηρίων: 12€, 6€ Μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, ατέλειες)

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.