• Ακολουθήστε μας
Φάρμα στην ακροθαλασσιά
Η Φάρμα των Ζώων

Φάρμα στην ακροθαλασσιά

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Τελευταία ημέρα του Ιούλη και για τον παραδοσιακό μήνα διακοπών των Ελλήνων που ξεκινά, επιλέξαμε ένα βιβλίο γνωστό αλλά και σχετικά ξεχασμένο.

Η «Φάρμα των Ζώων» του Τζορτζ 'Οργουελ, είναι κατά πάσα πιθανότητα η εξυπνότερη αλληγορία που έχει γραφτεί ποτέ και διαβάζεται σε πολλά επίπεδα. Σε πρώτο, η ιστορία μιλά για τα ζώα μιας φάρμας που μη ανεχόμενα την σκληρή αντιμετώπιση του ανθρώπου-αφέντη επαναστατούν. Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου αναφέρεται στα τεκταινόμενα μετά την Επανάσταση και τη διαμόρφωση της κοινωνίας των ζώων της φάρμας κατά την ανεξαρτησία τους από τους ανθρώπους.

Πραγματικά ο συγγραφέας, μέσα από τη "Φάρμα των Ζώων", διακωμωδούσε τον Στάλιν και στηλίτευε τη Σοβιετική Ένωση, που κατά τον Όργουελ, μετεξελίχθηκε σε μία βάναυση δικτατορία, θεμελιωμένη σε μία ιδιαίτερη προσωπικότητα και ενισχυμένη από την κυριαρχία του τρόμου.

Διάβασα το αξεπέραστο αυτό μυθιστόρημα των μόλις 144 σελίδων πρόσφατα στα παιδιά μου. Το λάτρεψαν γιατί όπως μου είπαν είχε μεγάλες ομοιότητες με τις ιστορίες του Αισώπου. Προσωπικά και λόγω της επικαιρότητας, ανακάλυψα μια ακόμα προσέγγιση που ξεπερνά τη μακρινή εποχή της Σοβιετικής Ένωσης και τις προσλαμβάνουσες του ίδιου του Όργουελ. Μέσα από τις σελίδες είδα μπροστά μου να ξεδιπλώνονται σύγχρονες μέθοδοι εξουσίας και χειραγώγησης των λαών στην Ευρώπη της νομισματικής ένωσης του 2015...

Σας προκαλώ να το επιλέξετε ως ιδανικό ανάγνωσμα για τις φετινές σας διακοπές, ευκολοδιάβαστο και συναρπαστικό σε κάθε του σελίδα.

Καλή ανάγνωση, καλές διακοπές, ραντεβού το Σεπτέμβρη με γεμάτες τις μπαταρίες και ανανεωμένη διάθεση!!!

Η Φάρμα των Ζώων

Συγγραφέας: Τζορτζ 'Οργουελ
Μετάφραση: Νίνα Mπράτη,
Εκδότης: Κάκτος
Σελίδες: 144

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.