• Ακολουθήστε μας
Γευστικό ταξίδι στο Νότιο Αιγαίο
Το Ακρί
Ακτή Θεμιστοκλέους 298, Πειραϊκή

Γευστικό ταξίδι στο Νότιο Αιγαίο

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Είχαμε τη διάθεση να ταξιδέψουμε κάπου μακριά και φτάσαμε 26 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, στην πανέμορφη Κάσο. Εκεί μας οδήγησαν γεύσεις και μυρωδιές που απολαύσαμε στην ταβέρνα "το Ακρί" στη Φρεατίδα μετά από μια εικοσάλεπτη διαδρομή με το αυτοκίνητο.

Ο χώρος δεν διεκδικεί επαίνους για την αισθητική του, όμως αυτό το αντισταθμίζει το ειλικρινές  χαμόγελο της Κασιώτικης οικογένειας που δουλεύουν το μαγαζί μόνοι τους. Αυτό το βλέπεις στην ποιότητα αλλά και την ώρα που φτάνει ο λογαριασμός...

Στα ουσιαστικά της υπόθεσης, ήμασταν 8 άτομα και πήραμε, γαρίδες, καλαμαράκι, μπακαλιάρο σκορδαλιά, σαρδέλα φιλεταρισμένη, γαύρο, μύδια αχνιστά, βραστή σαλάτα, μελιτζανοσαλάτα καπνιστή, ντολμαδάκια κασιώτικα, 2 πατάτες και κολοκυθάκια τηγανητά. Ήπιαμε χύμα κρασί, ούζο και μπίρα, χωρίς υπερβολές.

Και τώρα τα συμπεράσματα. Φανταστικό τηγάνι, συστήνω ανεπιφύλακτα όλα τα παραπάνω ψαρικά πλην του γαύρου που απλά δεν μας εντυπωσίασε. Ντολμαδάκια και μελιζτανοσαλάτα είναι πραγματικά χειροποίητα και γευστικά ξεχωρίζουν. Ίσως τα καλύτερα κολοκυθάκια που έχω δοκιμάσει. Δεν συστήνω με τίποτα το χύμα κρασί. Λογαριασμός 83€ και κάνε τη διαίρεση μόνος σου. Αν μιλάμε για Κυριακή να πάτε κατά τις 13:30 αργότερα θα καταλάβετε το γιατί...

Το Ακρί

Ακτή Θεμιστοκλέους 298, Πειραϊκή
Τηλέφωνο: 2104180110
Από το μεσημέρι ως τα μεσάνυχτα. Δευτέρα κλειστά.

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.