• Ακολουθήστε μας
Η ζωή στο μεταίχμιο
Νεκρή Ζώνη
Τουρναβίτου 7, Θησείο
Θέατρο Θησείο

Η ζωή στο μεταίχμιο

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Η αλληγορική κωμωδία "Νεκρή Ζώνη" γράφτηκε το 1974 από τον Βρετανό συγγραφέα Χάρολντ Πίντερ και ανεβαίνει στο θέατρο Θησείο. Πρόκειται για μια παράσταση που είδαμε και ξεχωρίσαμε για τις ερμηνείες των ηθοποιών καθώς και την σκηνοθεσία του Κ. Φιλίππογλου, που λειτουργεί ιδανικά στο κείμενο.

Κάπου στο Βόρειο Λονδίνο ζει ο πετυχημένος αλκοολικός ποιητής και συγγραφέας ο Χιρστ, μαζί με τον οικονόμο και γραμματέα του Φόστερ και τον σωματοφύλακά του Μπριγκς. Ένα βράδυ προσκαλεί στο σπίτι του έναν αποτυχημένο ποιητή τον Σπούνερ. Η πλοκή του έργου εκτυλίσσεται στο σπίτι του ποιητή Χιρστ μέσα σε λίγες ώρες. Ο Χιρστ και ο Σπούνερ στην αρχή συζητούν, μετά μαλώνουν, αργότερα αναπολούν και τέλος εκδηλώνονται.

"Στη νεκρή ζώνη τίποτα δεν κινείται, τίποτα δεν αλλάζει, τίποτα δε γερνάει. Όλα παραμένουν για πάντα παγωμένα και σιωπηλά" σύμφωνα με τον συγγραφέα. Η αλληγορία αυτή ισορροπεί ανάμεσα σε διαφορετικές πραγματικότητες και ταυτόχρονα σε προσωπικές φαντασιώσεις. Κάποιοι θα αναγνωρίσουν τον Θεό με τον Εωσφόρο, άλλοι την αλήθεια και το ψέμα, ίσως και τη ζωή με τον θάνατο.

Οι πρωταγωνιστές, όπως συμβαίνει σε κάθε ανθρώπινη ιστορία της καθημερινότητας, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη δική τους Νεκρή Ζώνη, ανάμεσα σε τέσσερις τοίχους, να συζητούν στο διηνεκές τα ίδια θέματα...

Νεκρή Ζώνη

Τετάρτη έως Κυριακή στις 21:15
Θέατρο Θησείο Τουρναβίτου 7, Θησείο
Τηλ.: 2103255444
Διάρκεια: 82' λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές εισιτηρίων:
Τετάρτη: 12€ γενική είσοδος
Πέμπτη: 10€ γενική είσοδος
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή: 15 €, 12 € (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65)
Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Παίζουν: Γιώργος Αρμένης, Αλέκος Συσσοβίτης, Αντώνης Καρυστινός, Γιάννης Στεφόπουλος

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.