• Ακολουθήστε μας
Ο απίθανος κος Escher
ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΥΡΙΟ ESCHER
Ηρακλειδών 16, Θησείο
Μουσείο Ηρακλειδών

Ο απίθανος κος Escher

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Είναι ο κύριος "Απίθανος" αν όχι ο κύριος "Αδύνατον". Γιατί τα έργα του είναι απίθανα σε σύλληψη και αδύνατον να υπάρχουν στη πραγματικότητα.
Δύο χέρια που ζωγραφίζουν το ένα το άλλο. Πουλιά γίνονται ψάρια και ψάρια πουλιά. Κτίρια με σκάλες που συνεχώς ανεβαίνουν. Έργα που όπως και να τα γυρίσεις νομίζεις ότι βρήκες τη σωστή θέση.
Όμως με αφορμή τα εκθέματα του M.C. Escher που φιλοξενούνται στο Μουσείο Herakleidon, γίνεται μία προσπάθεια προσέγγισης των παιδιών με αυτό τον παράξενο δημιουργό.
Μέσα σε δύο ώρες οι άνθρωποι του Μουσείου, μαθαίνουν στα παιδιά αυτή τη αέναη κίνηση των εικόνων που χαρακτηρίζει τα έργα του Έσσερ και μετά προτρέπουν τα παιδιά να εμπνευστούν από το έργο του καλλιτέχνη, να δημιουργήσουν τις δικές τους μικρές ιστορίες και να τις αποτυπώσουν σαν να είναι κόμικ.
Οι δημιουργίες του M.C. Escher συνδυάζονται αρμονικά με τη δύναμη του ζωντανού, προφορικού λόγου σε ένα συνεχές παραμύθι, που θα ενθουσιάσει τα παιδιά.

ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΥΡΙΟ ESCHER

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 7-11 ΕΤΩΝ
Μουσείο ΗρακλειδώνΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
Ηρακλειδών 16, Θησείο
Τηλ. 2103461981
Διάρκεια εργαστηρίου: 2 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ
10 % έκπτωση σε αδέρφια
50% έκπτωση για κατόχους κάρτας ανεργίας
Ώρα: 11:30 - 13:30
Ημερομηνίες: 20/1, 10/2, 10/3, 14/4

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.