• Ακολουθήστε μας
Πλατεία Γλυπτοθήκη
Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού
Λεωφόρος Δημοκρατίας 23, Ψυχικό

Πλατεία Γλυπτοθήκη

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

'Ολοι γνωρίζουμε τις εμβληματικές ομπρέλες του Γ. Ζογγολόπουλου (1903-2004), στο μετρό του Συντάγματος, στο Φάρο Ψυχικού αλλά και στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
Λίγοι όμως, την Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού στην Πλατεία «Γιώργου Ζογγολόπουλου» επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο Παλαιό Ψυχικό.
Τη μοναδική δημοτική Υπαίθρια Γλυπτοθήκη στην Ελλάδα, αφιερωμένη σε έναν καλλιτέχνη.
Εκεί βρίσκονται μεγάλα γλυπτά του καλλιτέχνη από διαφορετικές χρονικές περιόδους, όπως ο «Ποσειδώνας», η «Ειράνα», η «Στήλη», οι «Ολυμπιακού Κύκλοι» και αποτελούν για μεγάλους και παιδιά, μία υπέροχη δυνατότητα γνωριμίας με το έργο του.
Ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου, διοργανώνουν ξεναγήσεις για το κοινό, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 12 το μεσημέρι στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη και μας προσκαλούν να γνωρίσουμε από κοντά το έργο του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη μέσα από τα γλυπτά της ομώνυμης Πλατείας.
Έτσι μεθαύριο την Κυριακή 3/6, είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε το χώρο αυτό αλλά και να συμμετάσχουμε στη σχετική ξενάγηση.
Η Γλυπτοθήκη είναι επισκέψιμη όλη την ημέρα.

Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού

Πλατεία «Γιώργου Ζογγολόπουλου» , Λεωφόρος Δημοκρατίας
Π. Ψυχικό.
Ξενάγηση Κυριακή 3/6 12.00μμ
Είσοδος Δωρεάν

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.