• Ακολουθήστε μας
Ζωντανεύοντας την ζωγραφική
ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.
Άλσος Στρατού, Γουδή   115 25 Αθήνα 
Εθνική Πινακοθήκη και Μουσείο Αλεξ. Σούτζου

Ζωντανεύοντας την ζωγραφική

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Θα μπορούσε να είναι ένα ταξίδι στο χρόνο και συγκεκριμένα την εποχή που ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος - El Greco -  ζωγραφίζει τα μεγαλειώδη έργα του στο καθεδρικό του Τολέδο.

Αυτό προσπαθεί να πετύχει η έκθεση Ψηφιακός Ελ Γκρέκο, από την Εθνική Πινακοθήκη.  Στην προσωρινή έδρα της που βρίσκεται στου Γουδή (Εθνική Γλυπτοθήκη), θα υπάρχουν τεράστιες οθόνες με υψηλή ανάλυση,  όπου έργα του ζωγράφου που είτε βρίσκονται σε εκκλησίες είτε είναι πολύ μεγάλα για να μετακινηθούν θα παρουσιάζονται μαζί με φωτογραφίες, σχόλια και άλλες εικόνες που αναδεικνύουν το κοινωνικό πλαίσιο όπου έζησε ο Γκρέκο.

Η τεχνική παρουσίασης θα μας φέρει στην ώρα εκείνη της δημιουργίας αυτών των έργων. Σε συνδυασμό με την επιβλητική μουσική υπόκρουση του Βαγγέλη Παπαθανασίου και εκκλησιαστικής ισπανικής μουσικής, πιστεύω ότι σίγουρα θα ταξιδέψουμε στο χρόνο.

Για απόδειξη αυτού του ταξιδιού θα υπάρχει ένα λεύκωμα με 12 έργα του ζωγράφου και ένα δίγλωσσο βιβλίο για τον Γκρέκο με πλούσια εικονογράφηση που επιμελήθηκε η κ. Λαμπράκη - Πλάκα.
Δείτε εδώ το Trailer.

ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.

Μνημειακά Έργα του Γκρέκο στο Τολέδο και το Εσκοριάλ.
Εθνική Πινακοθήκη και Μουσείο Αλεξ. Σούτζου
Εθνική Γλυπτοθήκη, Άλσος Στρατού, Γουδή, 115 25 Αθήνα, Είσοδος από Λεωφόρο Παναγιώτη Κανελλόπουλου(Κατεχάκη)
Σταθμός Μετρό:Κατεχάκη 
Tηλ: 210 7235857, 210 7235938  
Ωρες Προβολών:
Δευτέρα & Τετάρτη: 12.00, 14.00,16.00,18.00
Πέμπτη & Παρασκευή: 12.00, 14.00
Σάββατο & Κυριακή: 10.00, 12.00, 14.00
Διάρκεια κάθε προβολής: 90
Είσοδος ελεύθερη

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.