• Ακολουθήστε μας
Σκουριασμένα όνειρα
NO REVERSE - Γιώργος Καραβοκύρης
Βασιλέως Κωνσταντίνου 44, Αθήνα

Σκουριασμένα όνειρα

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Τα βλέπουμε παρατημένα στην άκρη του δρόμου, αραγμένα σε κάποια γωνία λιμανιών ή στοιβαγμένα σε κάποιες μάντρες. Είναι αυτοκίνητα, λεωφορεία, πλοία που αφού διένυσαν τη ζωή τους προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους κατόχους τους, εκείνοι τα παράτησαν.
Και σε αυτή τη πορεία δεν υπάρχει γυρισμός. Πόσοι από εμάς αγοράσαμε καινούργιο αυτοκίνητο. Το πρώτο καιρό το περιποιόμαστε λες και είναι κάτι ζωντανό, μπορεί ακόμα να του δώσουμε και όνομα. Κατόπιν όταν φύγει η μυρωδιά του καινούργιου, αρχίζουμε να απομακρυνόμαστε. Δεν μας νοιάζει που γρατσουνίστηκε, ούτε που κάποιος μας βαθούλωσε την πόρτα... τώρα αυτά θα σκεφτόμαστε, άλλωστε κάνει τη δουλειά του. Και έρχεται η δεύτερη γρατζουνιά και το δεύτερο βαθούλωμα. Λέμε ότι κάποια στιγμή θα τα φτιάξουμε όλα μαζί. Δεν το κάνουμε και τα αφήνουμε να σκουριάζουν και τότε έρχεται η πρώτη σκέψη της αντικατάστασης και της εγκατάλειψης.
Κάποια τέτοια κουφάρια έχουν δέσει με το περιβάλλον και έχουν δημιουργήσει εικόνες που αποτυπώνει πολύ εύγλωττα ο Γιώργος Καραβοκύρης στους πίνακες του.
Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει το ζωγραφικό έργο του, σε μία γκαλερί που έχει ξεχωρίσει στον ελληνικό εικαστικό χώρο, με ιστορία από το 1987. Παρόλο που η σκέψη της επίσκεψης σε μία γκαλερί μου δημιουργεί συνήθως αμηχανία, ωστόσο αυτός ο χώρος και τα συγκεκριμένα έργα δεν μπορούν να σε αφήσουν ασυγκίνητο. Αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για να ανακαλύψουμε πράγματα που δεν κάνουμε συνήθως...

NO REVERSE - Γιώργος Καραβοκύρης

TITANIUM Yiayiannos Gallery
Βασ. Κωνσταντίνου 44, Αθήνα
Τηλ. 2107297644
Διάρκεια έκθεσης: Μέχρι το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 18.00 - 22.00, Σάββατο-Κυριακή 11.00-15:00
Είσοδος ελεύθερη

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.