• Ακολουθήστε μας
Ταξίδι στην Ταϊλάνδη
Tamarind
Κεραμεικού 51, Αθήνα

Ταξίδι στην Ταϊλάνδη

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ταϊλάνδη. Μόνο το όνομα σου προκαλεί την επιθυμία να ταξιδεύσεις. Σίγουρα είναι ακριβό το ταξίδι για να γευτείς αυτή την εξωτική κουζίνα επί τόπου. Αντί αυτού μπορείς να πάρεις το αυτοκίνητο και να πας στον Μεταξουργείο, όπου θα βρεις το Ταϊλανδέζικο εστιατόριο Tamarind.
Η κουζίνα δεν μοιάζει με την κινέζικη. Μπορεί να βρούμε παρόμοια εδέσματα αλλά είναι ετοιμασμένα με διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα τα spring rolls, η γέμιση τους είναι διαφορετική αφού έχει χοιρινό μαριναρισμένο με Ταϊλανδέζικα μπαχαρικά, ομελέτα και λαχανικά. Ή Tempura Shrimps που μπορεί να βρεις και σε Γιαπωνέζικο αλλά εδώ οι γαρίδες είναι περασμένες από Ταϊλανδέζικο κουρκούτι με μαύρο σουσάμι.
Λοιπόν μετά από αυτή τη μαγειρική διάλεξη, προχωράμε. Πήραμε τα παραπάνω ορεκτικά, μία ωραία σαλάτα με αβοκάντο και ντομάτα, κολίανδρο , κρεμμύδι. Το κοτόπουλο με Bιρμανέζικη σάλτσα, καραμελωμένα κρεμμύδια και ντοματίνια, καθώς και σουβλάκια γαρίδες με λαχανικά και μπάλες από sticky rice. Επίσης 2 ποτήρια κρασί.
Στο τέλος πήραμε παγωμένο γιαούρτι με σάλτσα από lime για να δροσιστούμε λίγο, αφού οι ταϊλανδέζικες γεύσεις είναι σχετικά πικάντικες.
Ο λογαριασμός ήρθε λίγο υψηλός, γύρω στα 60€, αλλά αξίζει για να κάνεις το ταξίδι στην γεύση της εξωτικής αυτής χώρας.
Το μαγαζί είναι απλά διακοσμημένο και χαλαρό και δεν έχει την πολυτέλεια άλλων εθνικών εστιατορίων. Χαρακτηριστικό του το γλυπτό δέντρο tamarind, με ευχές, που θεωρείται δέντρο με μαγικές ιδιότητες στην Ταϊλάνδη.

Tamarind

Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο
Τηλ. 2105225945
Ανοιχτά καθημερινά από τις 8 μ.μ.

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.