• Ακολουθήστε μας
Το σινεμά σε άλλη διάσταση
Jodorowsky’s Dune
Αθηνάς 12, Μοναστηράκι

Το σινεμά σε άλλη διάσταση

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Είστε σε θέση (και διάθεση) να γνωρίσετε τον πιο cult Χιλιανό σκηνοθέτη κινηματογραφικών ταινιών; Οι μυημένοι σίγουρα τον θυμούνται μέσα από  τα έργα του "Santa Sangre", The Holy Mountain και El Topo

Μερικές δεκαετίες πίσω ο Jodorowsky εξασφάλισε τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας του Frank Herbert "Dune".

To εξαιρετικό αυτό ντοκιμαντέρ μιλά για την φιλόδοξη αλλά τελικά καταδικασμένη ιστορία παραγωγής τις επικότερης cult ταινίας όλων των εποχών.

Ο μετέπειτα σχεδιαστής του "Alien" H.R. Giger, o Salvador Dali, o Mick Jagger, o Orson Welles αλλα και οι Pink Floyd είναι μερικοί μόνο από τους συνεργάτες που προσέγγισε ο Jodorowsky.

Το σενάριο του σκηνοθέτη λέγεται πως θα οδηγούσε σε μια ταινία 14 ωρών. Το έργο τελικά καθυστερήσει για οικονομικούς λόγους. Τα δικαιώματα λήγουν το 1982, και εντέλει το "Dune" κυκλοφορεί 2 χρόνια αργότερα, σε σκηνοθεσία του David Lynch!

Jodorowsky’s Dune

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Exile Room
Αθηνάς 12, 3ος όροφος, Μοναστηράκι, τηλ: 2103223395
Στις 21:00
Σκηνοθεσία: Frank Pavich
Χώρα: ΗΠΑ, Γαλλία / Διάρκεια: 88’
Οι υπότιτλοι είναι στα αγγλικά
Είσοδος δωρεάν
Δείτε εδώ το trailer

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.