• Ακολουθήστε μας
Εγώ Θεό και εσύ Αλλάχ όμως και οι δυο μας Αχ και Βαχ
Μια γιορτή στου Νουριάν
Τρικόρφων 3, Αθήνα
Θέατρο Πορεία

Εγώ Θεό και εσύ Αλλάχ όμως και οι δυο μας Αχ και Βαχ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Τι πιο ωραίο από το να πάρεις τα παιδιά σου και να πας για Πικ Νικ. Αν δε αυτό το κάνεις κάθε Σαββατοκύριακο, τότε έχεις δημιουργήσει μία οικογενειακή συνήθεια που δεν πρέπει να χαλάσει. Πόσο μάλλον όταν έχεις επιλέξει και το "μέρος σου". Φαντάσου λοιπόν ένα Σαββατοκύριακο, φτάνεις στο "δικό σου" μέρος και τι βλέπεις; Κάποιος έχει πάρει το "μέρος σου". Και αυτός ο κάποιος δεν μιλάει καλά ελληνικά διότι είναι από το Πακιστάν. Άντε τώρα να συνεννοηθείς.
Αναρωτιέσαι τι να του πεις για να τον κάνεις να φύγει από το "δικό σου" μέρος. Μήπως τελικά, η καλύτερη προσέγγιση είναι να κάτσουν και οι δύο οικογένειες μαζί και να περάσουν καλά; Πολύ ωραία αλλά πως τους τα εξηγείς όλα αυτά, αφού ο ένας λέει "άλλα" και ο άλλος καταλαβαίνει "άλλα" και βέβαια όταν αρχίσουν οι φωνές "εσύ φταίω και εγώ φταις". Όλα αυτά συμβαίνουν στην παιδική κωμωδία "Μια γιορτή στου Νουριάν" του συγγραφέα Volker Ludwig, στο Θέατρο Πορεία. Αφού εντέλει δεν είμαστε τόσο διαφορετικοί, γιατί να μαλώνουμε; Είναι μία παράσταση ύμνος στη συμφιλίωση, που θυμίζει εκείνο το στίχο από ένα παλιό τραγούδι "ΕΓΩ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΥ ΑΛΛΑΧ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΑΣ ΑΧ ΚΑΙ ΒΑΧ".
Αποτελεί σύγχρονη διασκευή του έργου "Μια γιορτή στου Παπαδάκη", που γράφτηκε πριν πάρα πολλά χρόνια...
"Το 1973 ήταν το πρώτο παιδικό έργο που μιλούσε για τη σύγκρουση μεταξύ ντόπιων και αλλοδαπών, για φόβους, προκαταλήψεις, για τη βλακεία αλλά και για τη δυνατότητα καταπολέμησής τους."

Μια γιορτή στου Νουριάν

Θέατρο Πορεία
Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69
Πλατεία Βικτωρίας
Τηλ. 2108210991, 2108210082
Κάθε Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι, γενική είσοδος: 8 ευρώ

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.