• Ακολουθήστε μας
Γνωρίζοντας τη ναυτική μας παράδοση
Πλωτό Μουσείο Νεράιδα
Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο
Μαρίνα Φλοίσβου Παλαιό Φάληρο

Γνωρίζοντας τη ναυτική μας παράδοση

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Εσείς γνωρίζεται το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα; Αν όχι αξίζει να διαβάσετε αυτές τις γραμμές. Το επιβατηγό «Νεράιδα» είναι ένα από τα πλοία-σύμβολα της ελληνικής ακτοπλοΐας, που έπλεε στον Αργοσαρωνικό από το 1950 μέχρι το 1974. Σήμερα, ως μουσείο πλέον, στεγάζει δύο βασικούς αφηγηματικούς άξονες: την ιστορία του πλοίου, από τη ναυπήγησή του το 1939 έως και την ολοκλήρωση των εργασιών μετατροπής του σε πλωτό μουσείο το 2010.

Κάθε Κυριακή λοιπόν στις 11:00-12:00 υλοποιείται στο Μουσείο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας με το Νεράιδα. Ένα παιχνίδι εν πλω», για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Οι γονείς που ενδιαφέρεστε να δηλώσετε συμμετοχή το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε email στο neraida@latsis-foundation.org δηλώνοντας το ονοματεπώνυμό σας, το ονοματεπώνυμο και την ηλικία των παιδιών, την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται, ακόμα, δεκτές και στην υποδοχή του Μουσείου κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά από ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες που διεξάγονται στους χώρους του μουσείου από ειδικευμένους μουσειοπαιδαγωγούς. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά εξερευνούν το ιστορικό πλοίο της γραμμής του Αργοσαρωνικού, γνωρίζουν όψεις της ελληνικής ναυτιλίας και ακτοπλοΐας του 20ου αιώνα και διερευνούν επιμέρους θεματικές όπως το ταξίδι και η θάλασσα, τα καράβια και η ναυσιπλοΐα, η επικοινωνία κι οι μεταφορές, οι άνθρωποι κι οι αναμνήσεις.

Πλωτό Μουσείο Νεράιδα

Μαρίνα Φλοίσβου Παλαιό Φάληρο
Η είσοδος στο Μουσείο είναι δωρεάν.
Ωράριο Λειτουργίας
Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο: 16:00 – 19:00 (τελευταία προσέλευση: 18:30)
Κυριακή: 12:00-18:00 (τελευταία προσέλευση: 17:30)
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας με το Νεράιδα. Ένα παιχνίδι εν πλω»
Κάθε Κυριακή στις 11:00-12:00
Για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών
Δήλωση συμμετοχής στο neraida@latsis-foundation.org δηλώνοντας το ονοματεπώνυμό τους, το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του/των παιδιού/ών, την ημερομηνία που τους ενδιαφέρει και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
Περισσότερες πληροφορίες στο http://neraida.org/

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.