• Ακολουθήστε μας
1500 χρόνια ιστορίας στην Θόλο
Αγία Σοφία: 1500 Χρόνια Ιστορίας
Πειραιώς 254, Ταύρος
Θόλος, Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

1500 χρόνια ιστορίας στην Θόλο

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Αυτή τη φορά η Θόλος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προβάλλει μία πλήρη ψηφιακή αναπαράσταση ενός  μνημείου σύμβολο της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς, την Αγιά Σοφιά.

Όταν ο Ιουστινιανός αποφάσισε να ξαναχτίσει στα ερείπια του ναού της Άγιας Σοφίας ένα νέο υπέρλαμπρο ναό που θα ήταν το στολίδι όχι μόνο της Βασιλεύουσας αλλά και ολόκληρης της βυζαντινής αυτοκρατορίας, δεν περίμενε βέβαια κάτι τόσο μεγαλειώδες που θα έμενε για πάντα στην ιστορία. Όχι άδικα λοιπόν όταν το είδε ολοκληρωμένο αναφώνησε το «Νενίκηκα σε Σολομώντα»

Μέσα από την ψηφιακή αναπαράσταση της κατασκευής και της ολοκλήρωσης του ναού δεν είμαστε απλοί θεατές αλλά μετέχουμε μαζί με τους αρχιτέκτονες στους προβληματισμούς και τα ερωτήματα τους για την σχεδίαση και την υλοποίηση ενός καλλιτεχνήματος που να αντέξει στον χρόνο. Περιδιαβαίνουμε το ολοκληρωμένο ναό μαζί με τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό, θαυμάζουμε τα ψηφιδωτά και τα εκπληκτικά μάρμαρα που σε τυφλώνουν με την γυαλάδα τους, φιλοτεχνούμε μαζί με τους αγιογράφους την αναπαράσταση σε εικόνες των αγίων μας, νιώθουμε την βεβήλωση των σταυροφόρων και ζητωκραυγάζουμε μαζί με τον λαό την στέψη του πρώτου αυτοκράτορα της δυναστείας των Παλαιολόγων.

Δεν είναι μία απλή παράσταση ή μία περιγραφή κατασκευής ενός μνημείου. Είναι η βιωματική εμπειρία της ιστορίας που μαθαίνουμε από παιδιά.

Αξίζει να την δείτε σε όποια ηλικία και εάν είστε.

Αγία Σοφία: 1500 Χρόνια Ιστορίας

Θόλος, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Διάρκεια: 45΄
Εισιτήρια: 9€
Παιδικό: 7€
Για πληροφορίες σχετικά με τις μέρες και ώρες προβολής:
www.tholos254.gr και 212 254 0000
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.