• Ακολουθήστε μας
May-day, May-day
Μαγιάτικο Στεφάνι

May-day, May-day

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Σήμερα επιλέγουμε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα δίνοντας απάντηση στην εύλογη Πρωτομαγιάτικη απορία "πως στην ευχή μπορούν και φτιάχνουν οι άλλοι λουλουδένιο στεφάνι;"
Βασική προϋπόθεση είναι να εξασφαλίσουμε τα λουλούδια μαζί και λίγη πρασινάδα. Στη συνέχεια φτιάχνουμε αρκετά ματσάκια αποτελούμενα από 3-4 άνθη και την πρασινάδα. Χρησιμοποιώντας ένα κουβάρι μαλακό σύρμα ανθοδετικής, τα δένουμε το καθένα ξεχωριστά.
Φτιάχνουμε την στρογγυλή βάση μας από λυγαριά ιδανικά, όμως και τα χλωρά κλωνάρια ελιάς είναι μια χαρά. Μια χοντρή βάση εξασφαλίζει περισσότερες πιθανότητες για όμορφο στεφάνι. Δένουμε τα ματσάκια που έχουμε φτιάξει πάνω στη βάση με σπάγκο και κόβουμε τα κοτσάνια που περισσεύουν ή τα πλέκουμε στην πίσω μεριά.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να καλύψουμε όλη την βάση, φροντίζοντας να βάζουμε πυκνά τα ματσάκια, δημιουργώντας στη σύνθεση χρωματικούς συνδυασμούς που μας αρέσουν.
Στο τέλος φτιάχνουμε την απαραίτητη μικρή θηλιά από σπάγκο για να μπορούμε να το κρεμάσουμε.
Οι αρχάριοι και λιγότερο τολμηροί επιλέξτε έτοιμες βάσεις που θα βρείτε ακόμα και σήμερα σε φυτώρια. Οι συγκεκριμένες βάσεις είναι ιδανικές για να συνθέσουν μικρά παιδιά.
Μαζί με την αργία που μεταφέρθηκε για κάποιους, μεταφέρετε και τη διάθεσή σας, ώστε να γιορτάσετε την άνοιξη στην πρώτη ευκαιρία που θα σας δοθεί!

Μαγιάτικο Στεφάνι
Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.