• Ακολουθήστε μας
Ένα ταξίδι στο Αιγαίο
ΑΙΓΑΙΟΝ: Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους
Πεντέλης 11, Παλαιό Φάληρο
Ίδρυμα Ευγενίδου

Ένα ταξίδι στο Αιγαίο

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Οι περισσότεροι από εμάς και αυτό το καλοκαίρι ταξιδέψαμε στο Αιγαίο πέλαγος. Όσες φορές και εάν κάποιος ταξιδέψει με καράβι και αντικρίσει τα νησιά, τους γήινους σχηματισμούς που αναδύονται μέσα από την θάλασσα αλλά και τα γεωλογικά μνημεία του πελάγους, μένει άφωνος από την απαράμιλλη ομορφιά.
Η έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ: Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους» που διοργανώνεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου, αποτελεί για τους περισσότερους από εμάς μία μοναδική ευκαιρία για να μάθουμε πως δημιουργήθηκε όλη αυτή η ομορφιά.
Η έκθεση χωρίζεται  σε τρεις ενότητες:
«ΜΝΗΜΕΣ ΓΑΙΑΣ: Από την Τηθύ στο Αιγαίο». Η γεωλογική ιστορία της περιοχής από τον αρχικό ωκεανό της Τηθύος, στην ενιαία ξηρά της μυθικής Αιγηίδας, έως το σημερινό αρχιπελάγους.
«Στα νησιά του Ηφαίστου και του Ποσειδώνα». Η ηφαιστειότητα, η σεισμικότητα και οι γεωδυναμικές διεργασίες που επηρέασαν την εξέλιξη μέσα από συνεχή επανάληψη εκατομμυρίων ετών.
«ΓΑΙΑ: Από τον μύθο στην επιστήμη». Η εντυπωσιακή εξέλιξη της βιοποικιλότητας, των οικοσυστημάτων, της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής του Αιγαίου κατά τη διάρκεια 150 εκατομμυρίων ετών. Πλήθος φυτικών και ζωικών απολιθωμάτων, εκθέματα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, μορφές σύγχρονων δέντρων με τις αντίστοιχες απολιθωμένες προγονικές μορφές τους και ανάμεσά τους αναπαραστάσεις ζώων, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό ανέγγιχτο από τον χρόνο.
Η έκθεση μας ταξιδεύει στο Αιγαίο και στο χρόνο μέσα από φωτογραφίες, οπτικοακουστικές αναπαραστάσεις και σπάνια εκθέματα. Το Ευγενίδιο άλλωστε πάντα φημίζεται για τις εκθέσεις που διοργανώνει.
Έτοιμοι για ένα ακόμα ταξίδι;

ΑΙΓΑΙΟΝ: Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους

Ίδρυμα Ευγενίδου
Λ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο (Είσοδος από Πεντέλης 11)
Τηλ. 2109469600
Έως 23 Οκτωβρίου 2014
Είσοδος Ελεύθερη
Σειρά προτεραιότητας κατά την είσοδο

Open Time: 
Τετάρτη έως Παρασκευή 17:00- 20:00, Σάββατο και Κυριακή 10:00-20:00 (εξαιρούνται οι επίσημες αργίες)
Αφορά επίσης: 
Σημαντικά: 
Free Wi-Fi
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.