• Ακολουθήστε μας
Αντισυμβατική διάνοια
Θυσιάζοντας ένα Πιόνι

Αντισυμβατική διάνοια

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Σήμερα θα μιλήσουμε για σκάκι με έναν εντελώς παράδοξο τρόπο σε σχέση με τα κλισέ που όλοι έχουμε στο μυαλό μας. Σίγουρα το πρώτο πράγμα που θα μας ερθει στο νού δεν είναι ένας Αμερικάνος σκακιστής, ενώ μάλλον οι περισσότεροι θεωρείτε θανατερά βαρετη μια κινηματογραφική ταινία για τη ζωή ενός σκακιστή...

Ο Μπόμπι Φίσερ υπήρξε το παιδί-θαύμα του σκακιστικού κόσμου στις ΗΠΑ από 6 χρονών. Στην ταινία «Θυσιάζοντας Ένα Πιόνι» παρακολουθούμε την άνοδο και την πτώση της αξεπέραστης ιδιοφυΐας του.

Ο Φίσερ έγινε παγκοσμίως αναγνωρίσιμος από τον ιστορικό σκακιστικό τελικό του Ρέικιαβικ όταν αντιμετώπισε και κέρδισε την Σοβιετική αυτοκρατορία στο πρόσωπο του εθνικού τους αστέρα Μπόρις Σπάσκι.

Ο αντισυμβατικός Μπόμπι Φίσερ ουσιαστικά δεν έπαιξε ποτέ το παιχνίδι του "Αμερικάνικου Ονείρου" κι έτσι σύντομα τη δόξα διαδέχτηκε η απαξίωση και ο χαρακτηρισμός του ως εκκεντρικό άτομο με εμμονές και ψυχολογικά προβλήματα. Δυστυχώς και στην κινηματογραφική αυτή βιογραφία το σενάριο ακολουθεί τα ίδια κλισέ.

Δείτε τη γιατί πραγματικά αξίζει και στη συνέχεια αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την αντισυμβατική ζωή του.

Θυσιάζοντας ένα Πιόνι

Pawn Sacrifice
Από 8/10 στους κινηματογράφους
Δραματική, Η.Π.Α., 2014
Σκηνοθεσία: Εντουαρντ Ζούικ
Πρωταγωνιστούν: Τόμπι Μαγκουάιρ, Λιβ Σράιμπερ, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Λίλι Ρέιμπ, Ρόμπιν Ουάιγκαρτ, Μάικλ Στάμπαργκ, Εντουαρντ Ζινόβιεφ
Διάρκεια: 116 λεπτά
Δείτε το trailer

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.