• Ακολουθήστε μας
Βουτιά στο γαλάζιο
Γαλάζιες Σημαίες 2014

Βουτιά στο γαλάζιο

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Το Ελληνικό καλοκαίρι είναι εδώ κι όλοι εμείς έτοιμοι να εκδράμουμε στις παραλίες. Πέρα όμως από το να σας παροτρύνουμε να ξεκινήσετε τις βουτιές, σήμερα γράψαμε αυτές τις γραμμές για να υπενθυμίσουμε σε όλους πόσο ευλογημένος είναι τούτος ο τόπος.
Σύμφωνα λοιπόν με την ετήσια έκθεση για την ποιότητα των θαλασσίων υδάτων το 94% χαρακτηρίζεται ως "εξαιρετικής ποιότητας", ενώ το 99,8% κατάλληλο για κολύμβηση. Αυτό άλλωστε δικαιολογεί και τον πόθο ορισμένων να τις υφαρπάξουν πάνω στην αναμπουμπούλα. Ακόμα αξίζει να υπενθυμίσουμε πως μιλάμε για μια χώρα με μήκος ακτών 13.676 χιλιόμετρα, που θεωρείται εξαιρετικά μεγάλο και αποτελεί το μεγαλύτερο της Μεσογείου.
408 ακτές και 10 μαρίνες έλαβαν τη «Γαλάζια Σημαία». Αναλυτική λίστα ανά περιοχή θα βρείτε εδώ (http://goo.gl/I9Jvbk). Και αν η δική σας ιδανική παραλία δεν διαθέτει μην σας απασχολεί αφού ο Ευρωπαϊκός κανονισμός συνυπολογίζει πέρα από την ποιότητα των υδάτων και την ύπαρξη επαρκών εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης των λουομένων.
Κλείνοντας θέλω να κάνω ειδική μνεία στις παρεξηγημένες ακτές του Αττικού παραλιακού μετώπου. Πιστέψτε με πως μπροστά τους ωχριούν οι πιο κοσμοπολίτικες παραλίες, από την Μπαρσελονέτα μέχρι το Σαιν Τροπέ και τις Κάννες!
 

Γαλάζιες Σημαίες 2014

Δείτε εδώ όλες τις ακτές πανελλαδικά
 

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.