• Ακολουθήστε μας
Τσιριτσάντσουλες
Η νύχτα των παλιάτσων
Παραμυθιάς 28–30, Αθήνα

Τσιριτσάντσουλες

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Αχ αυτός ο έρωτας! «Μια ιστορία θα σας πω, που γράφτηκε με αίμα. Που μες του χρόνου την καρδιά, συνέβηκε στα ξένα…»
Εκεί στα ξένα ένας νέος, σκλάβος στα ορυχεία μιας μυθικής χώρας της Πριβίας, το σκάει από τη σκλαβιά και έχει στο νου να μπαρκάρει με τους πειρατές για τα ξένα. Αλλά έρχεται ο έρωτας στο πρόσωπο της Στέλλας. Οι δύο νέοι προσπαθούν να φύγουν μαζί όμως γίνεται πόλεμος και χωρίζονται. Κάποια στιγμή η Στέλλα μαθαίνει ότι ο νέος σκοτώθηκε και από την απελπισία της τρελαίνεται. Εκείνος όμως ζει, πηγαίνει στη χώρα των παλιάτσων και μετά από 12 χρόνια γυρνάει να πάρει εκδίκηση.
Η ιστορία κυλάει γάργαρα, όσο γάργαρος είναι ο ρυθμός του δεκαπεντασύλλαβου κειμένου. Μία ιστορία που την κάνουν πιο εντυπωσιακή οι Τσιριτσάντσουλες, στο Δυναμό στον Κεραμεικό, στην παράσταση «Η νύχτα των παλιάτσων».
Κάποια άλλη εποχή θα μπορούσε να είναι μία παράσταση ενός θιάσου δρόμου, όπου οι ηθοποιοί θα έστηναν το σκηνικό τους στο δρόμο και θα περίμεναν τους θεατές να πλησιάσουν. Εκείνοι θα κάθονταν κάτω, θα παρακολουθούσαν και θα έδιναν τον οβολό τους στο τέλος.
Και κάπως έτσι είναι στημένη η παράσταση. Τα μέλη της ομάδας Τσιριτσάντσουλες είναι συγχρόνως ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές και εκτός αυτών ο καθένας συμμετέχει και στα άλλα πχ. στα σκηνικά, στο φωτισμό κ.λ.π., πραγματικά σαν θίασος δρόμου. Το αποτέλεσμα απολαυστικό άλλα όπως λένε και οι ίδιοι " Με ελεύθερη είσοδο και... αμφίβολη έξοδο!".

Η νύχτα των παλιάτσων

"ΔΥΝΑΜΟ"
Παραμυθιάς 28–30, Αθήνα
Τηλ. 6996738088
Παραστάσεις:
Δευτέρα και Τρίτη 9 μ.μ
Διάρκεια: 90'
Είσοδος ελεύθερη – έξοδος αμφίβολη
Έως 26/2/2013

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.