• Ακολουθήστε μας
Κινηματογραφικές αρμονίες θρίλερ
John Carpenter
Πειραιώς 117, Αθήνα
Pireaus 117 Academy

Κινηματογραφικές αρμονίες θρίλερ

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Οι ταινίες του, τον καθιέρωσαν κοινό σαν τον μαιτρ του τρόμου. Σε αυτό συντέλεσε και η μουσική επένδυση τους, που ενέτεινε την ένταση και σε συγκεκριμένες στιγμές σηκώνονταν και η τρίχα σου!

Ποιος δεν θυμάται τις “Απόδραση από την Νέα Υόρκη”, “Ομίχλη”, “Επίθεση στο σταθμό 13”, “The Thing”, “Christine”, “Starman”, “They Live” ή την φοβερή  “Halloween: Η Νύχτα με τις Mάσκες”.
Λίγοι γνωρίζουν όμως ότι ο Τζόν Κάρπεντερ δεν σκηνοθέτησε αλλά έγραφε και την μουσική  στις ταινίες. Ένας από τους λίγους σκηνοθέτες – συνθέτες της έβδομης τέχνης (στο νου μου έρχεται και ο Ντέιβιντ Λυντς).
Συνδυάζοντας μινιμαλιστικές αρμονίες με ηλεκτρονικούς ήχους έχτισε μερικά απίστευτα ατμοσφαιρικά θέματα.

Μετά από 40(!) χρόνια στις ταινίες πέρυσι έβγαλε τον πρώτο του δίσκο, το Lοst Themes με πρωτότυπες συνθέσεις, που όμως θα ακούγονταν άνετα σε κάποια ταινία του. Είναι μία δουλεία στην οποία συμμετείχε ο γιος του Κόντυ και ο συνθέτης Ντάνιελ Ντέιβις.

Αυτόν τον δίσκο καθώς και τον καινούργιο που λέγεται Lost themes II αλλά και τα αγαπημένα μουσικά θέματα που συνόδευαν τις ταινίες του θα παρουσιάσει σε δύο συναυλίες για πρώτη φορά στην Αθήνα.
Πιστεύω ότι θα μας συγκλονίσει.

John Carpenter

Πειραιώς 117, Αθήνα
27 και 28 Μαΐου

Τα εισιτήρια ορθίων κοστίζουν 42€
Τα εισιτήρια καθημένων στον εξώστη κοστίζουν 58€
Τα V.I.P. εισιτήρια σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοστίζουν 78€
Ταμείο: Τα εισιτήρια ορθίων κοστίζουν 45€

H προπώληση στο Ticket House, Πανεπιστημίου 42 και στα www.ticketpro.gr και www.tickethouse.gr.

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.